www.engineering-norge.com
EPLAN

I skyen: Finn enhetsdata raskere og begynn å arbeide umiddelbart

Den nyeste versjonen av EPLAN Data Portal, som gir brukerne komponent- og enhetsdata for designkonstruksjon via nettet, ble lansert tidlig i juni 2020. Portalen er nå eksklusivt integrert i EPLAN ePulse-skyen. Elektroingeniører og el-design-ingeniører velger enhetsdataene de trenger og kan overføre dem direkte til EPLAN-prosjektene, noe som reduserer arbeidsmengden innen design og sikrer standardiserte data for dokumentasjon. Med ett helt nytt brukergrensesnitt og smarte søke- og forslagsfunksjoner gjør dette portalen enklere, raskere og mer brukervennlig enn før.

I skyen: Finn enhetsdata raskere og begynn å arbeide umiddelbart
Timm Hauschke.jpg: Direktør for sky-masterdata, Timm Hauschke, sier: »Den direkte overføringen av komponentdata til EPLAN-dokumentasjon reduserer kundenes arbeidsmengde innen design.»

Den nye EPLAN Data Portal lanseres, og dette nettbaserte programmet er utelukkende tilgjengelig i skymiljøet EPLAN ePulse. Brukere av den nåværende EPLAN Platform 2.9 kan gå inn på den etter å ha registrert seg på www.epulse.com, og de drar fordel av umiddelbar nettilgang til høykvalitets produktkataloger fra et stadig økende antall komponentprodusenter. Direktør for sky-masterdata Timm Hauschke sier: »Den direkte overføringen av dataene inn i EPLAN-dokumentasjonen reduserer kundenes designarbeid og øker kvaliteten på maskin -og anleggssystem-dokumentasjonen.» Alle løsninger forankret i EPLAN-plattformen går inn på nettjenesten i like store mengder.

Når målet enda raskere.
EPLAN har med sitt nye brukergrensesnitt gjort det enda enklere å bruke og navigere seg gjennom den omfattende mengden lagrede enhetsdata . En brukervennlig søkefunksjon som tilbyr rask og praktisk støtte. En forslagsfunksjon - for eksempel for produktgrupper, komponenter eller produsenter - har også blitt integrert, med utseende og stil som vanlige søkemotorer. Dette sparer tid innen design og fører til raske resultater. En annen praktisk fordel: Beregningsprogrammer som Rittal Therm eller velgere fra Schneider Electric, har alt blitt integrert i produsentens design, slik at det blir enklere å velge riktig produkt. Brukerne finner det de leter etter på en enda mer målrettet måte og kan oppdage brukbare tillegg eller alternativer med bare noen klikk.

Nåværende data i skyen
Integreringen av EPLAN Data Portal inn i EPLAN ePulse gir flere umiddelbare fordeler: oppdateringer kan importeres når som helst - i programmet selv eller i porteføljen på over tre hundre komponentprodusenter som tilbyr omkring én million enhetdata for direkte nedlasting. I tillegg kan mer enn 1,5 millioner enhetstyper kontaktes via integrerte konfiguratorer. En annen praktisk brukerfordel er at programvaren deres alltid er oppdatert i skymiljøet.


I skyen: Finn enhetsdata raskere og begynn å arbeide umiddelbart
User_interface.jpg: Den nye EPLAN Data Portal har blitt direkte integrert i EPLAN ePulse-skymiljøet siden juni. Det nye brukergrensesnittet med smarte søke- og forslagsfunksjon gjør portalen enklere, raskere og mer brukervennlig enn før.

Standarden sikrer større datadybde
Standardiserte komponentdata er uunnværlige for å skape effektive prosesser. Standardiserte enhetsdata er påkrevd når kontrollskap blir designet i 3D, ledningslengder beregnes automatisk eller monteringsplater behandles av maskiner. Hauschke forklarer: »EPLAN Data Standard leverer velutprøvde klassifikasjonsstandarder for enhetsdata, for eksempel eCl@ss Advanced, ved å få dem til å passe til et praktisk formål. Det sikrer konsekvent bruk av data gjennom hele konstruksjons- og produksjonsprosessen - på veien mot en helt integrert verdikjede.» Brukere drar fordel av store tidsbesparelser som merkes fra begynnelsen av prosjektplanleggingen til idriftsettelse. Tross alt vises en enhet i ulike systemdiagrammer basert på en enhetlig datakilde - den eneste sannhetskilden.


I skyen: Finn enhetsdata raskere og begynn å arbeide umiddelbart
Components.jpg: For eksempel har Lenze integrert komponentdata i EPLAN Data Portal - noen av dem følger alt den nye EPLAN Data Standard.

Bakgrunn
EPLAN Data Portal er en utvekslingsportal for komponent-produsenter, elektroingeniører og el-design-ingeniører som leverer masterdata for nedlasting. Ved siden av alfanumeriske komponentdata omfatter den også skjematiske makroer, enhetsinformasjon på flere språk, forhåndsvisninger, dokumentasjon og tilleggsinformasjon.

Finn ut mer på www.eplan.de

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne