www.engineering-norge.com
STAHL

Lysere og med lengre levetid: Ny generasjon robuste fluorescerende lys for farlige områder

Lysere og med lengre levetid: Ny generasjon robuste fluorescerende lys for farlige områder
Illustrasjon: De eksplosjonsbeskyttede ELUX 6001 lysene er mer kompakte, lysere, mer robuste og mer allsidige enn sine forgjengere og mange konkurrerende produkter

R. STAHLs nye linje med lysarmaturer for bruk i Ex-sone 1/21 og 2/22 farlige områder oppnår bedre energieffektivitet enn sammenlignbare enheter og gir omtrent 10 % mer lysintensitet. Nye EXLUX 6001 lys kommer også med et betraktelig mer kompakt, stabilt og torsjonsresistent design enn sine ELUX 6000 forgjengere. Mens mer enn en million av de velutprøvde ELUX 6000-lysene har vært i bruk verden over i løpet av de siste 20 årene eller så, møter den nye generasjonen det økte brukerkravet for et liknende økonomisk, men samtidig forbedret produkt med forbedrede tekniske egenskaper som reflekterer dagens teknologi. Avhengig av ytelsesklassen er 6001-lysene mellom en fjerdedel til en tredjedel lettere enn sine forgjengere og mange konkurrerende produkter. Brukere kan nå også ta fordel av det ekstremt robuste designet til disse tynnere, smalere enhetene som i motsetning til de fleste lys kan brukes i veldig lave miljøtemperaturer (så lave som -30 °C). I mange tilfeller gir dette et omfattende større bruksområde som sparer kostnader ved å gjøre ekstra spesifikasjoner unødvendige. For å kunne støtte en trinnvis utbytting av de eksisterende ELUX-lysene forblir installasjonen av de nye enhetene fullstendig kompatibel med forgjengerserien. Videre forsikrer enkel og rask utskifting av reservedeler et hurtig og enkelt vedlikehold. Som før er de nye lysene tilgjengelige med kundespesifikke endringer ved forespørsel. I tillegg tilbyr R. STAHL spesielt kostnadseffektive standardmodeller med et kraftforbruk på 18 W, 36 W eller 58 W som er tilgjengelige ved kort varsel. Med 4 mm klemmeterminaler, 5-kjerne gjennomgangskabling, en fullfase sikkerhetsbryter er disse modellene tilstrekkelig utstyrte for de fleste bruksområder. Den nye serien er fullstendig i henhold til kravene til alle gjeldende industristandarder. Særlig har den nye silikonbaserte skumpakningen blitt optimert for maksimal slitesterkhet som stipulert av IEC 60079. Denne forseglingsløsningen, som er motstandsdyktig mot forskjellige kjemikalier i tillegg til UV-stråling vil monteringens hengsel og den nydesignede sentrallåsen pålitelig forsikre IP67-beskyttelse i mange år.

6001-serien av lys er tilgjengelig nå. Flere produkter vil også følge i den nye ELUX-generasjonen: i 2013 og 2014 vil programmet utvides både med valgfritt ekstrautstyr, slik som monteringsadaptere for stolper, og med tilleggsmodeller slik som nødlys, lys med en adressemodul og T5-lys for bruk i sone 2. Videre vil LED-lys fra R. STAHL snart også være tilgjengelige, men disse vil være baserte på et helt forskjellig hus og utstyrt med materialer og egenskaper som er optimerte for LED-teknologi.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne