www.engineering-norge.com
Aggreko

Ekstremt nordisk klima betyr at britiske entreprenører må forbedre utstyrsstrategier, foreslår ny rapport

Konsekvent lave temperaturer og høy luftfuktighet er fortsatt sentrale utfordringer for britiske og irske entreprenører som bygger datasentre i det blomstrende nordiske markedet, ifølge en ny guide fra temperatur- og fuktkontrollspesialister Aggreko

Ekstremt nordisk klima betyr at britiske entreprenører må forbedre utstyrsstrategier, foreslår ny rapport

Med regionen ansett som en ledende plassering for anleggskonstruksjon, blir britiske og irske entreprenører fortsatt oppfordret til å støtte byggingen av de nye datasentrene. Ifølge Aggrekos nye rapport - Prepare For The Chill - er mange entreprenører imidlertid ikke forberedt på problemer som oppstår fra regionens kaldere og fuktige klima, og mange bruker ikke en utstyrsstrategi som passer forholdene.

Ifølge Aggreko er det tre sentrale utfordringer som entreprenører jobber i Norden regelmessig står overfor: utilstrekkelig oppvarming både inne og ute, fuktighetsnivåer og effektiv risikostyring. Alle tre er detaljert i guiden, samt råd om hvordan entreprenører kan sikre at de er forberedt på utenlandsk klima.

“Datasenterboomen i Norden er kommet for å bli, så Storbritannia og Irland-baserte entreprenører må være forberedt på å bli påkalt kontinuerlig for sin ekspertise i denne svært etterspurte regionen”, sier Greger Ruud, sektorutviklingssjef-Nordiske datasentre.

“Regionens harde klima understreker behovet for entreprenører for å opprettholde et kontrollert miljø i byggefasen, og utfordringen med å opprettholde disse forholdene hele tiden. Hvis du gjør det, vil eiere og operatører av datasenter kunne unngå problemer under byggingen og holde seg til timeplanen - en viktig prioritet i en sektor der klar infrastruktur er nødvendig for å møte den økende etterspørselen i markedet.”

I tillegg til å utforske vanlige bekymringer på stedet som er reist av Nordens kaldere klima, beskriver guiden også logistiske hensyn, inkludert behovet for beredskapsplanlegging, lastbanktesting og bærekraftig praksis. Kommentarer gis også fra formannen i Swedish Datacenter Industry Association (SDIA), Pär Åberg.

Greger avslutter: “Datasenterprosjekter hviler på entreprenørenes evne til å utføre arbeid trygt, til budsjett og bevare sentralt IT -utstyr de kan være ansvarlig for under byggefasen. Nordens logistiske og klimahensyn, som identifisert i denne rapporten, gjør det helt klart at en reaktiv strategi rundt utstyr og kompetanse er dårlig egnet for denne unike regionen.

“Som sådan vil vi råde interessenter som jobber med disse fasilitetene til å ta skritt for å sikre bekymringer rundt

makt, fuktighet og temperaturkontroll blir adressert i god tid før du bryter bakken på nye anlegg. Ved å gjøre det, kan entreprenører høste fordelene av økt etterspørsel mens de vet at små problemer på stedet som oppstår under prosjekter ikke vil snøball inn i fullblåste bekymringer.”

For mer informasjon om hvordan du kontrollerer fuktighet på datasenterområdet, kan du gå til https://www.aggreko.com/en-gb/data-centre-construction-in-the-nordics.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 15 000+ IMP-følgerne