www.engineering-norge.com
Parker News

PARKERS NYE PATRONVENTIL MED REVOLUSJONERENDE DESIGN SETTER STANDARDER NÅR DET GJELDER KRAFT OG YTELSE

Parker Hannifin, global leder innen bevegelses- og kontrollteknologi, har introdusert en toveis servoproporsjonal-ventil som en del av TFP-serien, noe som baner vei for en ny generasjon av patronventiler. Med selskapets patenterte VCD®-aktuatorteknologi gjør det innovative designet til hylsen og spolen det mulig med tidligere uoppnåelige flyt- og trykkfallverdier. Den forbedrede effektiviteten, sammenlignet med vanlige patron-strupeventiler, lar mindre nominelle størrelser tas i bruk med samme effekt. Dette reduserer størrelseskravet til kontrollmanifold-blokker.

PARKERS NYE PATRONVENTIL MED REVOLUSJONERENDE DESIGN SETTER STANDARDER NÅR DET GJELDER KRAFT OG YTELSE

Den nye TFP-serien er et resultat av flere år med konstruktivt utviklingsarbeid og intensive datasimuleringer. Ventilen kjennetegnes av en trykkompensert hylse med forstørret setediameter og orienterte vinduer, som for første gang bruker nesten bare DIN-innsats. Sammen med det maksimale trykket på 420 bar resulterer dette i særdeles høye flytverdier som kan øke ytelsen ved krevende bruksområder, som for eksempel maskiner for presstøping og presser.

På grunn av den optimaliserte flyten mellom hylsen og spolen har TFP-ventiler under ideelle forhold trykkforskjellverdier som bare er litt høyere enn for manifoldblokker uten ventil. Som med den tidligere TDP-serien brukes den svært dynamiske DFplus-kontrollventilen med VCD®-aktuator som pilotventilen. Den plasserer aktivt hovedfjærstøtten og opererer derfor uavhengig av trykkforholdene i arbeidskoblingene.

TFP-ventilen oppnår svært korte stegresponstider, for eksempel 18 millisekunder for størrelsen NG50. Kombinasjonen av presisjon, høyt driftstrykk og reaksjonshastighet skaper forutsetningene for kortere syklustider, mer stabile prosesser og minimert svinn. Viktigst av alt er imidlertid at kontrollmanifold-blokker kan designes til å være mye mer kompakte og derfor mer kostnadseffektive. Dette skyldes at med TFP-serien kan vanligvis én nominell størrelse lagres, sammenlignet med andre patronventiler.

I tillegg til ventilens økte effekttetthet ble det lagt stor vekt på pålitelighet. Med TFP-serien er posisjonsfeedback-systemet installert i pilotkammeret på en slik måte at det er beskyttet fra mulige trykktopper som kan oppstå i hydraulikksystemet.

De syf nominelle størrelsene (NG25, NG32, NG40, NG50, NG63, NG80 og NG100) er tilgjengelige ved lanseringen av TFP-serien.

www.parker.com

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne