www.engineering-norge.com
Proto-Electronics

Proto-Electronics.com, den raske prototypeplattformen for elektroniske tavler opplever sterk vekst

Proto-Electronics er et fransk selskap grunnlagt av Damien Rossignon, som spesialiserer seg på rask, høykvalitets prototyping av sammensatte kretskort. Tidligere hos Altrics, en kontraktsprodusent som spesialiserer seg på PCB-montering, hadde han forutsett industriens etterspørsel etter rask prototyping av PCBA-er i 2010 og satt opp et dedikert verksted i selskapet hans. Med opprettelsen i 2014 av Proto-Electronics og dens nettbaserte plattform www.proto-electronics.com, var målet å redusere produksjonstiden for prototyper som tok flere uker og gjøre det mulig for bedrifter å akselerere sin time-to-market. Selskapet var det første i Frankrike på dette tidspunktet som revurderte aktiviteten med prototyping av sammensatte PCB og tilbyr en helautomatisert tilbudstjeneste med en responstid på mindre enn ti minutter og en produksjonstid på 5 dager. I dag er plattformen nå velkjent i hele Europa (med levering til over 26 land) og mobiliserer mer enn 18 000 prototypedesignere.

Proto-Electronics.com, den raske prototypeplattformen for elektroniske tavler opplever sterk vekst


Prototyping av sammensatte PCB er en sentral del av utviklingen av nye produkter og i et dynamisk og stadig voksende elektronikkmarked øker kravene stadig (mindre og mindre komponenter, spesifikke loddeteknikker osv.). Dette gjelder i alle markedssegmenter: LED, IoT, innebygde systemer, bilindustrien.Digitalisering av prototypedesignprosessen


Forsterket av en vellykket digital overgang, har Proto-Electronics rystet opp elektronikkindustrien ved å revolusjonere prototypevirksomheten gjennom digitalisering og dematerialisering av de ulike tjenestene: prosjektkostnad, valg av elektroniske komponenter, PCB-karakteristikker og kommunikasjonsmåter med kundene. Produksjonstidene er redusert dramatisk fra 4 uker til 5 virkedager. Prosjektene (fra 1 til 50 stk) og priser er direkte tilgjengelig på nett.

I 2016 ble en ny versjon av plattformen lansert som svar på den globale komponentmangelkrisen som elektronikkindustrien står overfor. Gatewayer ble opprettet til komponentleverandører i verdensklasse for å sikre både konkurransedyktige priser og rettidig tilgjengelighet. Alle prototyper settes sammen i et spesialverksted for PCB-monteringsprototyper, ved bruk av en kvalitetsmaskinpark utstyrt med reflowovn (dampfaselodding), røntgeninspeksjonssystem, SMT Smartline, SMT BGA/QFN-stasjon, Automatic Visual Inspection System, etc.

Operatørene jobber etter IPC610-standarden for elektronikkunderleverandører og selskapet er sertifisert etter ISO9001:2015-standarden. Verkstedet drar nytte av jevnlige ytterligere investeringer og rekruttering for å takle den blomstrende aktiviteten.

En profesjonell prototyping er avgjørende for å sikre rask utførelse av høy kvalitet, og det er grunnen til at dedikert og personlig kundestøtte tilbys hele veien gjennom prosjektet og ordrebehandlingen til den er levert.

En global utvikling

Proto-Electronics har en internasjonal kundeserviceavdeling, med 10 ansatte som kan håndtere bestillinger på 5 språk, snart 6 med den nært forestående oversettelsen av nettstedet til nederlandsk. Prototyping-plattformen er tilgjengelig fra hvor som helst i verden.

Proto-Electronics utvider sin tilstedeværelse i Europa siden 2018, spesielt i Tyskland, Italia og Spania. Åpningen av et kontor i Tyskland i 2017 baner vei for internasjonal ekspansjon, og oversettelsen av nettstedet til spansk i 2020 har også gjort det mulig å levere latinamerikanske land.

Siden i fjor har plattformen vært av stor interesse for Nord-Europa: faktisk har mange selskaper fra Sverige, Island, Norge, Danmark, Latvia, Polen kommet for å slutte seg til de mange kundene til Proto- Electronics. Også lagt til som faste kunder er mange grupper/SMB/start-ups fra Sveits, Østerrike, Hellas og Portugal.

Damien Rossignons uttalte mål er å oppnå 50 % av eksportsalget i løpet av de neste to årene. I tillegg rekrutterer Proto-Electronics stadig etter å ha startet med 4 ansatte i 2014, selskapet har nå 32 ansatte. Det planlegges nye ansettelser, både i produksjon og i salgsavdelingen.

www.proto-electronics.com

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne