www.engineering-norge.com
15
'23
Written on Modified on
Aggreko
Aggreko viser de første trinnene for effektivitetsgevinster
Midt blant rapporter som sier at å doble energieffektiviteten innen 2030 kan redusere klimagassutslippene med så mye som en tredjedel, fremhever energispesialisten Aggreko noen av de viktigste områdene der industrien kan oppnå umiddelbare effektivitetsgevinster.
Rapporten «Argumentasjonen for industriell energieffektivitet»,den nyeste rapporten fra Energy Efficiency Movement (EEM), identifiserer å doble energieffektiviteten som den største utslippsvennen for industrien i dette tiåret, og går deretter videre med å kartlegge 10 viktige tiltak for energieffektivitet for industrielle ledere.
Innenfor disse fremhever rapporten tre grunnleggende trinn for å bygge et effektivitetsgrunnlag:
1. Gjennomfør en energieffektivitetsrevisjon av operasjonene.
2. Tilpass industriansvar og prosesser til riktig størrelse.
3. Oppnå tilkobling til fysiske eiendeler.
Med dette i tankene tilbyr David McDonald, leder for kraftproduksjon og drivstoff i Aggreko, konkrete tiltak for å hjelpe bedrifter med å sette disse handlingene ut i livet. Han sa:
Den siste rapporten fra EEM er en velkommen utvikling og samsvarer med mange av tiltakene som vi lenge har vært talsmenn for at industrien bør ta i bruk.
Utgangspunktet for enhver bedrift som ønsker å oppnå økt effektivitet bør være å ta et skritt tilbake og revurdere energibehovene på stedet. Vi må gi en fullstendig oversikt over stedets belastningsprofil, inkludert grunnbelastningen, lavbelastningen og toppbelastningen. Dette kan da hjelpe med å identifisere eventuelle overdimensjonerte eiendeler.
Ifølge David er en av de ledende årsakene til overdimensjonerte energioppsett en mangel på kunnskap om varierende belastningskrav, der steder spesifiserer en stor generator for å dekke belastningskravene til en liten del av dagen eller bare for å møte oppstartsbehovene. Resultatet er at generatoren kjøres med lavere, mindre effektive belastninger resten av dagen – noen ganger så lavt som 20 %.
Her fremmer David fleksible «last ved behov»-pakker og batterilagringssystemer (BESS) som mulige løsninger: «En 'last ved behov'-pakke erstatter én stor generator med flere mindre enheter, som automatisk justerer seg opp eller ned i samsvar med stedets behov.» Dette sikrer at topper kan møtes uten å måtte kjøre generatoren med en sub-optimal belastning resten av dagen, samtidig som det gir muligheten til å inkludere ekstra robusthet om nødvendig.
«BESS derimot kan tilby batteriassistert oppstart for steder som krever en spesielt høy oppstartsstrøm, noe som betyr at hovedgeneratoren kan dimensjoneres riktig i tråd med grunnleggende belastningskrav.» «I noen tilfeller kan dette brukes til å kjøre utvidede perioder med lav belastning, eller for å overvinne kapasitetsbegrensninger der nettverkstilkoblingen er begrenset.»
Etter installasjon mener David at fjernovervåking kan hjelpe bedrifter med å holde et øye med energibruken for å unngå å ende opp med dårlig dimensjonerte eiendeler eller problemer i fremtiden. Han konkluderte: «Alt utstyret vårt er utstyrt med Aggreko Remote Monitoring (ARM) som standard, slik at vi kan utføre kontinuerlig dataanalyse.» Vi kan da se om generatoren konsekvent er under- eller overbelastet og kan deretter skalere pakken opp eller ned etter behov.
«For enhver bedrift som ønsker å oppnå effektivitetsgevinster, anbefaler vi på det sterkeste å søke ekspertise fra en spesialistpartner. Vi kan hjelpe deg med å forstå de faktiske kraftbehovene for prosjektet ditt og sette deg på vei mot mer effektiv praksis.»
For mer informasjon om Aggreko sine energitjenester, KLIKK HER.
www.aggreko.com