www.engineering-norge.com
Aggreko

Aggreko: Tysklands energieffektivitetslov demonstrerer betydningen av samarbeid i forsyningskjeden for datasentre

Etter at Tysklands energieffektivitetslov (EnEfG) ble signert inn som lov, oppfordrer energiløsningsspesialisten Aggreko interessenter i datasentre til å samarbeide med forsyningskjeden for å minimere omveltninger.

Aggreko: Tysklands energieffektivitetslov demonstrerer betydningen av samarbeid i forsyningskjeden for datasentre

Med omfattende reformer for landets industri krever EnEfG at datasenteroperatører forbedrer sitt strømforbruk og transparens ved å innføre energistyringssystemer med beste praksis identifisert i DIN EN ISO 50001-sertifiseringen. Som en del av disse forpliktelsene må interessenter kontinuerlig overvåke og måle energibehovet samt bruke 50 % fornybare energikilder fra 2024 og 100 % fra 2027.

Med disse tiltakene som blir obligatoriske innen juli 2025, oppfordrer Billy Durie, Global Sector Head – Data Centers hos Aggreko, beslutningstakere i datasentre til å utnytte ekspertise i forsyningskjeden for å møte nye forventninger. Han fremhever hvordan konsulenteksperter innen forsyningskjeden kan hjelpe driftsoperatører med å sikre en jevnere overgang til lovens krav.

«EnEfG gjør tre ting veldig klare - at all strømforbruk må overvåkes og administreres på en transparent måte, eventuelle potensielle energieffektiviteter bør implementeres, og fornybare energikilder må utgjøre en større del av energiblandingen,» forklarer han «Denne omprioriteringen vil føre til noen omveltninger for datasentre, men dette kan dempes ved å utforske nye strategier og tilnærminger rundt strømforsyning.

«Men for å gjennomføre den storstilte endringen som loven beskriver og forbli i samsvar, kan det kreves ekspertise fra hele forsyningskjeden – spesielt fra energiforsyningskjedepartnere. Når jeg snakket med operatører som er ansvarlige for anlegg i Tyskland, slår det meg ofte hvor travle de er, og EnEFGs krav vil bare øke denne arbeidsbelastningen. Følgelig kan det å ta kontakt med utstyrsleverandører for å diskutere hvilke løsninger, teknologier og strategier som kan bidra til å redusere og overvåke energibruken bidra til å redusere denne byrden.»

Lovgivende press er blant makrotrendene identifisert som påvirker bygging og drift av datasentre i Aggrekos nyeste todelte rapportserie, Uptime on the Line, som undersøkte 700 sektorprofesjonelle over hele Europa. I tillegg til presset for mer effektivt og grønnere utstyr, inkluderte potensielt forstyrrende faktorer som ble avslørt, aldrende strømnettinfrastruktur, mangel på ferdigheter og belastning i forsyningskjeden for viktig verktøyutstyr.

«Den moderne verden drives av etterspørselen etter digitale tjenester, noe som resulterer i en kontinuerlig blomstrende datasenterindustri som er avgjørende for Europas fortsatte økonomiske vekst,» avslutter Billy. «Men denne fortsatte oppadgående banen kan nå bli påvirket av press utenfor markedet, inkludert nettbelastning og lange ledetider for vitale løsninger på stedet, som generatorer.

«Det er av denne grunn at vi lanserte vår siste hvitbok-serie, Uptime on the Line, tidligere i år, for å se hvordan sektoren følte om fremtiden. Som beskrevet i disse rapportene, vil hendelser som vedtakelse av EnEfG og annen lovgivning på kontinentnivå ha stor effekt på datasenterindustrien, så det er avgjørende at driftsoperatører planlegger fremover. Jeg vil derfor oppfordre industriens interessenter til å lese Uptime on the Line-serien og kontakte forsyningskjeden for å identifisere neste skritt i forsyningsforsyning.»

For å laste ned Aggrekos siste rapport, Uptime on the Line, KLIKK HER.

www.aggreko.com

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne