www.engineering-norge.com
HENGSTLER

Hengstler SPC-måler er selvforsynt og bedragerisikker

Når Hengstler begynte utviklingen av en ny teller for kommersielle gass- og vannmålere hadde selskapet to hovedmål: at de forsynte sin egen kraft for å unngå begrensningene til både kraftforsynte og batteridrevne enheter, og gjøre dem motstandsdyktige mot bedrageri ved hjelp av magneter som forstyrrer det magnetiske telleregisteret som finnes i konvensjonelle målere. Resultatet fra Hengstlers forskning førte til introduksjonen av selskapets SPC (selvforsynt måler) til det globale markedet. Enkel, innovativ og kostnadseffektiv, SPC kommer med ATEX-sertifisering og tilbyr klassens beste sjokk- og vibrasjonsmotstand.

Hengstler SPC-måler er selvforsynt og  bedragerisikker

Image1.jpeg bildetekst: Den nye SPC væskemåleren fra Hengstler er ikke bare selvforsynt, men den er også motstandsdyktig mot bedrageri.

Måling av flyten eller volumet av gass/væske er helt klart avgjørende for tjenesteleverandører slik at de kan avgjøre gass- eller vannforbruket til kommersielle kunder og derved beregne faktureringsinformasjon. Her overlater leverandørene ekspertisen til målerleverandørene, som videre er avhengige av leverandørene av nøyaktige måleteknologier.

Men der hvor konvensjonelle elektroniske eller andre kretser benyttes for å utføre forskjellige funksjoner relatert til gass-/væskemåling, kreves det en strømforsyning. I enkelte tilfeller kan en uavhengig strømkilde være enkelt tilgjengelig, men dette er ikke alltid tilfellet, særlig i områder hvor gassrør strekker seg over store avstander i ulendt terreng. På slike steder er en strømforsyning ofte upraktisk og altfor kostbar å installere. Hovedstrømdrevne enheter sliter også på steder som ofte utsettes for strømbrudd, eller ujevn spenning. Alternativet, batteridrevne enheter, tilbyr kun en begrenset løsning på grunn av begrensninger slik som batterilevetid, kostnad og pålitelighet i røffe miljøer. Videre, i kontrast til enheter som har stoppet på grunn av flate batterier eller fjernede batterier, vil SPC fortsette å telle.

Med tanke på dette utviklet Hengstler en væskemåler som kan utføre nøyaktige og pålitelige gass-/væskemålinger, samtidig som den leverer kraften som behøves for disse målingene. Den kompakte (38 mm diameter kabinett) SPC-en benytter pulsledningsteknologi hvor kinetisk energi genereres av en væske i bevegelse for å levere elektriske impulser – den første måleren av denne typen som kan tilby denne fordelen.

Denne innovative, selvdrevne funksjonen forsikrer også at måleren kan byttes ut når som helst uten tap av måledata, takket være et innebygd minne. Måleverdien vises også automatisk når det nye registeret festes, noe som derved tillater kontinuerlig fakturering. Dette er den eneste sannsynlige vedlikeholdsoppgaven da Hengstler SPC kun inneholder én bevegelig del, skaftet, noe som gir nærmest null slitasje og sparer både kostnader og nedetid.

Fra et anti-bedrageriperspektiv så benytter enheten et permanent FRAM-minne og kraftige skjermingsmagneter for å unngå at svindlere kan tukle med enheten. I tillegg kan målevolmer sammenlignes og alarmeres ved angitte intervaller.

Det som også er viktig er at hver SPC kan konfigureres i henhold til kundenes kommunikasjonsprotokoll, inkludert for eksempel NAMUR, UART, M BUS, IВІC eller tråløst. Videre fordeler inkluderer ATEX-sertifisering, 300 g sjokkmotstand, 20 g vibrasjonsmotstand, IP20 beskyttelsesrangering, enkel og rask installasjon og egnet for alle typer gass og væsker.

Og til sist, den nye Hengstler SPC-en tilbyr målefrihet når som helst, hvor som helst og av hva som helst, uten ekstern strømforsyning.

Product Manager:
Anne-Kristin Kupferschmid
Uhlandstr. 49
78554 Aldingen
Germany
Phone: +49 7424 89 256
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne