www.engineering-norge.com
Steute

Kompakt og ekstremt robust

For bruk under frysepunktet: Ny Ex posisjonsbryter for bruk i temperaturer ned til -60 °C

Kompakt og ekstremt robust
De ser ut som helt normale kompakte posisjonsbrytere med standarddimensjoner i henhold til DIN EN 50047. Men detaljene i konstruksjonen av de lette og robuste Ex 97-bryterenhetene med plastdeksel som nå er tilgjengelige fra steutes forretningsenhet «Extreme» gjør disse enhetene unike.

Bryterne er testet og sertifiserte i henhold til ATEX og IECEx for bruk i gass Ex-soner 1 og 2, i tillegg til støv Ex-soner 21 og 22. De kan også brukes i temperaturer ned til -60 °C, som er veldig krevende, spesielt på konstruksjonen og forseglingen av kabinettene. Den høye beskyttelsesklassen (IP 66) må for eksempel forbli garantert ved slike lave temperaturer, selv under en støttest på 7 Joule.

Av denne grunn produseres de robuste kabinettene fra høykvalitets glassfiberforsterket plast som er delvis tekstil i strukturen. I tillegg er kabinettdekslene fullstendig vulkaniserte, noe som garanterer at de forblir forseglede selv ved støt. For å forsegle stemplene har steutes utviklere implementer et redundant forseglingssystem som består av en ekstern tetningsmansjett som er egnet for lave temperaturer og en intern Teflon-tetningsring.

Forseglingsmaterialene som brukes er klassifisert av sine egne produsenter for temperaturer ned til -95 °C, og smøremidlene brukes for temperaturer ned til -75 °C. Det gis derfor et tilstrekkelig «sikkerhetsområde» etter at temperaturen på -60 °C som er sertifisert for Ex 97-bryterne er nådd. Dette betyr at brukere, f.eks. i offshore olje- og gassindustrien, kan være sikre på at de nye posisjonsbryterne vil fungere pålitelig i virkelig ekstreme miljøer.

På grunn av deres omfattende utvalg av aktuatorer (stempler, rullespaker, dreiespaker, trykknapper) og kompakte dimensjoner, er Ex-bryterne, som er tilgjengelige som hurtighandling eller sen handling, veldig allsidige og de kan enkelt integreres i eksisterende konstruksjoner. Deres beskyttende isolerte plastdesign betyr også jording og potensiell utjevning er unødvendig.

Med sine unike funksjoner – spesielt deres enorme temperaturområde – er de egnet for montering på klaffer, ventiler og andre bevegelige komponenter, for eksempel i anlegg i olje- og gassindustrien (på land og offshore) eller i skipsverft og havner. Andre bruksområder inkluderer behandlingssystemer på oljeplattformer, i tillegg til posisjonsovervåkning på kranbommer. Sikkerhetsmonteringer, slik som vedlikeholdsklaffer og sikkerhetsdører, er andre mulige bruksområder.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 15 000+ IMP-følgerne