www.engineering-norge.com
British Steel

British Steel vinner stor tysk jernbanekontrakt

British Steel har sikret seg en stor tysk jernbanekontrakt etter å ha forsterket sin produksjonskapasitet med en sjusifret investering.

British Steel vinner stor tysk jernbanekontrakt

Bildetekst: Den nye 120 meter lange skinnen blir valset på British Steel i Scunthorpe.

Ifølge avtalen skal selskapet levere rundt 20 000 tonn med 120 meters skinner i året til Deutsche Bahn, Europas største kjøper av skinner.

Dette skjer etter at selskapet har forbedret Scunthorpe Rail and Section Mill for én million pund slik at den kan produsere så lange skinner.

I tillegg til Deutsche Bahn-avtalen gir den nye kapasiteten for 120 meters skinner British Steel bedre konkurransedyktighet i et større europeisk marked.

Peter Smith, administrerende direktør i British Steel Rail, sa: «Det å levere et nytt produkt til et viktig jernbaneselskap som Deutsche Bahn er en viktig prestasjon og viser vårt engasjement for produkt- og serviceinnovasjon.

«Det viser også at det å utvide produktspekteret vårt kan hjelpe oss inn på nye markeder og hvordan samarbeid med kunder gjør oss til en foretrukken strategisk leverandør.

«Selv om vi har samarbeidet med Deutsche Bahn tidligere, er dette den første kontrakten de har gitt oss som British Steel og forhåpentligvis begynnelsen på et langvarig forretningsforhold.»

Før investeringen kunne British Steel produsere skinner på maksimalt 108 meter – en standardlengde i hjemmemarkedet. Men mange europeiske jernbanenett er basert på lengder på 60 og 120 meter.

Selv om noen europeiske kunder godtar lengder på 60 m, siden de kan sveises til 120 m, foretrekker de fleste å minimalisere antall sveisinger og ønsker dermed 120 m valset stål.

Peter sa: «Vårt tekniske team fortsetter å levere produkter med lengre levetid, som gir lavere vedlikeholds- og utskiftningskostnader og større kundefordeler.

«Deutsche Bahn er Europas suverent største kjøper av skinner. Innpass på det tyske markedet er strategisk viktig for oss, og vi håper å bygge et sterkt og langvarig forhold til dem.

«Investeringen gjør at vi stadig er i fremste rekke innen skinneproduksjon og fungerer som katalysator for videre eksport av lange skinner til Europa.»

British Steel leverer skinner til hele verden fra valseverket i Scunthorpe og Hayange. Det har også opprettet en vellykket jernbanelogistikk-sentrum i Lecco i nord-Italia.

Den første kontrakten er på 21 måneder, og de nye 120 meters skinnene vil leveres til Tyskland gjennom kanaltunnelen. Kravet om kortere lengder, slik som 60 meter, oppfylles gjennom fleksibiliteten til begge verkene.

Den første forsendelsen på 120 meters skinner skal skje i mars, og Peter sa: «Vårt tekniske team og utviklingsteam har gjort en glimrende jobb med å utvide produksjonskapasiteten vår og sikre at våre skinneprodukter og –klasser fortsatt passer perfekt til sporforhold, sportyper, miljøforhold og mange andre variabler.

«Dermed yter hver eneste skinne fra oss optimalt gjennom hele levetiden og garanterer våre kunder – og deres kunder – førsteklasses service.»

https://www.youtube.com/watch?v=en2pFjHx4rU

Mediaforespørsler
British Steel
David Atkin: +44 (0)1724 406898/+44 (0)7919 297936 eller e-post This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

British Steel vinner stor tysk jernbanekontrakt

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne