www.engineering-norge.com
British Steel

BRITISH STEEL LANSERER BANEBRYTENDE NYTT JERNBANEPRODUKT

Bildedetaljer: Skinne ved British Steel i Scunthorpe

BRITISH STEEL LANSERER BANEBRYTENDE NYTT JERNBANEPRODUKT
Bildedetaljer: Skinne ved British Steel i Scunthorpe

Det nye produktet, Zinoco®, er en førsteklasses belagt skinne som kan monteres i røffe miljøer hvor korrosjon forventes å være hovedårsaken til fremtidig skinnebytte, slik som kystlinjer, våte tuneller, planoverganger, minerallinjer og saltverk.

Zinoco®, navnet som kommer fra ordene «Zinc for no corrosion» (Sink for å unngå korrosjon), tilbyr førsteklasses korrosjonsbeskyttelse sammenlignet med alle eksisterende teknologier for skinnebelegg på markedet.

Kontrakter er allerede inngått på tvers av Storbritannia, i Irland og i Frankrike.

British Steels leder for jernbanesektoren, Richard Bell, sa at produktet ble utviklet ved bedriftens hovedkvarter i Scunthorpe og at omfattende tester viser at Zinoco® vil kunne tilby en levetid som er rundt fem ganger lengre i et bredt utvalg av aggressive miljøer.

Richard sa: «Dette er en spennende epoke for British Steel og Zinoco® er et fantastisk eksempel på vår innovasjon og utvikling av førsteklasses produkter for det globale markedet. Våre høyt kvalifiserte ansatte skaper og produserer stål i verdensklasse hver eneste dag og vi er stolte over mottakelsen som Zinoco® allerede har fått.»

Richard sa at det ble utviklet av British Steel som et direkte svar på kravet til Network Rail for en mer slitesterk korrosjonsbeskyttelse. Network Rail ba om et belegg som kunne motstå de daglige påkjenningen ved montering og bruk.

Han sa: «Vi ser stadig at mange kunder må bytte ut skinner for tidlig på grunn av hurtig korrosjon på visse segmenter av deres jernbanenettverk. Vi har utviklet Zinoco® for å tilby en dramatisk forsinkelse i korrosjon på jernbaneskinner innen det bredeste utvalget av forhold.

«Vi forplikter oss til utviklingen av innovative produkter som vil hjelpe våre kunder med å forbedre den livslange kostnaden ved drift av jernbanens infrastruktur, og jeg er overbevist om at dette kommer til å være et nytt verdifullt bidrag for å oppnå denne målsetningen.

Network Rail var på jakt etter et støtbestandig produkt som kunne motstå mindre mekanisk skade og tilby offerbeskyttelse for langtidsbeskyttelse.

Beskyttelse mot korrosjon var spesielt viktig. Zinoco®-produktet tilbyr den mest omfattende beskyttelsen mot alle de spesifiserte kravene blant de mange produktene som ble testet.

Offerbeskyttelse er en elektromekanisk reaksjon som oppstår når anoden ofrer seg selv til fordel for katoden. Den resulterende flyten av elektroner forhindrer en korroderende kjemisk reaksjon. Med Zinoco® belagte skinner vil sinken (anoden) korrodere til fordel for stålet (katoden), noe som derved forhindrer at stålet korroderer. Sinkoksidet danner en kraftig barriere mot videre korrosjon – på denne måten kan beskyttelsen av metallet garanteres, selv om sinkbelegget er lettere skadet.

Det nye anlegget for Zinoco® har blitt bygd ved British Steels Scunthorpe Rail and Section Mill (SRSM) og det automatiserte anlegget betyr at Zinoco®-skinner kan belegges mer effektivt enn det tidligere belagte skinneproduktet.

Presseforespørsler

British Steel

David Atkin: +44 1724 406898/+44 7919 292936

Bell Pottinger

Tom Cahn: +44 20 3772 2586 / +44 7917 242 078

Clinton Manning: +44 20 3772 2560 / +44 7711 972 662

Henry Lerwill: +44 20 3772 2570 / +44 7894 608 607

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne