www.engineering-norge.com
British Steel

British Steel: Vi bygger en sterkere fremtid

– Første markedsdag for det nye British Steel – Oppkjøpet av Greybull Capital fullført – Investeringspakke på 400 millioner GBP – Omsetningsplan i rute og genererer månedlig driftsfortjeneste

British Steel: Vi bygger en sterkere fremtid
British Steel: Vi bygger en sterkere fremtid
– Første markedsdag for det nye British Steel
– Oppkjøpet av Greybull Capital fullført
– Investeringspakke på 400 millioner GBP
– Omsetningsplan i rute og genererer månedlig driftsfortjeneste

Den første markedsdagen for det nye British Steel følger den vellykede fullføring av salget av Tata Steel UK Long Products Europe (LPE) til Greybull Capital LLP (Greybull), det britiskbaserte familieinvesteringskontoret.

Kommersiell direktør for British Steel, Peter Hogg, beskrev det som en avgjørende dag for selskapet.

Han sa: «I dag markerer vi den første forretningsdagen for vårt nye selskap og det er med gled at vi lanserer oss under det ikoniske merket til British Steeel.

«Det har krevd mye innsats og et sterkt partnerskap mellom våre ansatte og deres fagforeningsrepresentanter, våre kunder og deres leverandører, og mange måneder med hardt arbeid for å nå frem til dette punktet. Vi setter også pris på hjelpen og støtten vi har fått både fra lokale og nasjonale myndigheter og våre lokale regjeringsrepresentanter.

«Industrien vår har møtt utfordrende tider i løpet av de siste årene, men vi er overbevist om at vår nysatsing, som er bygd på våre kjerneverdier av stolthet, lidenskap og ytelse, ikke bare vil fornye dette selskapet, men også gjøre det til en verdensleder.

«Vår tradisjoner er viktige for oss. Over flere tiår har våre dyktige medarbeidere dedikert seg selv i produksjonen av den aller høyeste stålkvaliteten som har bidratt til å skape landemerkebygninger og infrastrukturprosjekter over hele verden. Lanseringen av British Steel betyr at vi kan bygge en sterkere fremtid både for våre ansatte og for alle våre forretningspartnere.»

Selskapet, som ansetter 4800 personer, har høyt anerkjente produksjonsanlegg i Scunthorpe, Teesside og Skinningrove i Storbritannia og i Hayange i Frankrike. Selskapet inkluderer også metallsentre på tvers av Storbritannia og Irland, et globalt nettverk av salgskontorer, en ingeniøravdeling i Workington og et nasjonalt designbyrå.

Formannen for fagforeningene ved Scunthorpe-anlegget sa:
«Dagen i dag er en avgjørende anledning for oss, våre fagforeningskolleger og alle våre ansatte. Det har tatt mange måneder med hardt arbeid forpliktelser for vår arbeidsstokk for å nå frem til dette punktet og jeg takker dem for deres støtte til stålindustrien.

«Det gleder meg at vi omlanserer denne fantastiske bedriften som British Steel. Det markerer en ny begynnelse, et nytt kapittel, for vår forretningsdrift. Jeg er overbevist om at vi kan, ved å fortsatt jobbe i sammen, kan og vil gjøre det til en suksess.»

En investerings- og finansieringspakke på 400 millioner GBP har blitt arranger av Greybull for å støtte snuoperasjonen som implementeres av ledelsen og de ansatte. Finansieringen, som leveres i sin helhet av en kombinasjon av aksjonærer og deres banken, er tilgjengelig for British Steel for finansieringen av arbeidskapital og fremtidige investeringer. Bankens finansiering tilbys av PNC Business Credit UK, en del av PNC Financial Services UK Ltd., et medlem av The PNC Financial Services Group, Inc. Vilkår er også vedtatt med Citi for en beholdningsfasilitet.

Selskapet begynte implementeringen av snuoperasjonen høsten 2015, denne har allerede levert betraktelige forbedringer av ytelsen og selskapet har gått tilbake til driftsoverskutt over de siste to månedene. Et avtale for å tilbakestille kostnadsgrunnlaget for bedriften er nådd med hovedleverandører og arbeidsstyrken som nylig stemte for å godta midlertidige endringer av deres vilkår og betingelser. Disse endringene er avgjørende for å kunne sikre at British Steel kan realisere sitt fullstendige potensiale av omgjøringsplanen og få forretningsdriften tilbake til langsiktig lønnsomhet.

Partner ved Greybull, Mark Meyohas, sa:
«Det gleder oss å ha fullført denne avtalen og vi er stolte over å støtte denne bedriften. Vi er overbevist om at snuoperasjonen og ledelsens og medarbeidernes evner vil være i stand til å implementere de nødvendige endringene. Det er fremdeles mye som gjenstår, men de tidlige tegnene er positive.

«I løpet av de siste månedene har bedriften overvunnet en rekke barrierer for å komme frem til dette punktet. I løpet av denne tiden har alle medarbeidere og fagforeninger vist en enestående profesjonalitet og forpliktelse for at bedriften skal lykkes i fremtiden. Vi vet at dette vil forbli slik når vi jobber i sammen for å gjøre British Steel enda sterkere.

Presseforespørsler
Bell Pottinger

Tom Cahn:  +44 20 3772 2586 / +44 7917 242 078

Greg Wood: +44 20 3772 2587 / +44 7990 003 588

Henry Lerwill: +44 20 3772 2570 / +44 7894 608 607

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne