www.engineering-norge.com
ARC INFORMATIQUE

Toulouse-trikken velger siste versjon av PcVue

Jernbanens systemintegrator Roiret Transport, en filial av Vinci-konsernet, har valgt programvareløsningen PcVue fra utgiveren Arc Informatique for å overvåke den sentraliserte tekniske styringen (CTM) av den nye Toulouse-trikken. Etter Lyon-trikken og undergrunnsbanene i Singapore og Santiago (Chile), er dette det trettiende bysystemet som velger denne løsningen. Daglig styrer PcVue informasjonen som påkreves for transport av over 10 millioner passasjerer rundt omkring i verden.

Toulouse-trikken velger siste versjon av PcVue
PcVue er en sentralisert (SCADA) programvare med en installert database på over 38 000 lisenser over hele verden. Programvarens jernbaneversjon brukes til å overvåke CTM- (sentralisert teknisk styring) utstyret, det vil si det infrastrukturbaserte utstyret i nettverket. Dette utstyret omfatter elektriske transformatorstasjoner, stasjoner (billettsalg, informasjonsterminaler for de reisende, mv.), interkom-systemer, CCTV-systemer, og enkelte ganger selv jernbanesignaliseringssystemene. I praksis vil det si at hvis for eksempel billettmaskinen er defekt, sender programvaren en alarm til operatøren i kommandosentralen for iverksettelse av det mest relevante utbedrende tiltaket. Når det gjelder Toulouse-trikken, får PcVue grensesnitt med cirka tretti styreenheter (inkludert én for hver av de 18 stasjonene). Programvaren styrer 15 000 til 20 000 opplysninger i sanntid. Den kan også kjøre applikasjoner som håndterer større volumer, med opptil flere hundre tusen styrte variabler.

”For det første verdsatte vi Arc Informatique sin evne til å utvikle spesifikke protokoller, spesielt for CCTV-systemet. Dette setter oss i stand til å ha grensesnitt til nettverkets overvåkings-PC-er med ”forretningsprotokoller” og dermed sikre anleggets kontinuitet. For det andre har PcVue en VCR-funksjon som tar opp hendelsene. Hvis det for eksempel oppstår en hendelse ved et tilslutningsspor, kan hele scenarioet som førte til hendelsen avspilles. Og til sist gjør IntraVue modulen det mulig for PcVue å overvåke og integrere utstyr som for eksempel CCTV-kameraer direkte på et TCP/IP nettverk. Det er nå ikke lenger nødvendig å bruke en dedikert PC for hver type utstyr.” meddelte Clarenne, direktør ved Roiret Transport.

I en kommandosentral er det normalt en dataarbeidsstasjon for signalering, en annen for CTM-systemet, og enda en for AVLS-systemet (system for lokalisering av kjøretøyene). PcVue utmerker seg ved at den kan integrere hva som helst. Signaleringsfunksjoner kan inkluderes på CTM-skjermen. I dette tilfellet, med bare to skjermer, overvåker operatøren CCTV-systemet, interkom-systemet med togene eller stasjonene, mv.

PcVue har også native styring av flerskjerm displayer og videovegger. Animert grafikk som styrer kombinasjonene som påkreves for å fargelegge objekter, gis i form av biblioteker (sporkretser, sporskifter, signaler, mv.). Det finnes standard utviklingskit for grensesnitt med tredjepartapplikasjoner (togspor, rom-tid-plottinger, mv.).

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne