www.engineering-norge.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

De nye 802.11abg radioene fra ProSoft Technology® forbedrer transport av Ethernet-pakker for å støtte krevende industriprotokoller

RLXIB-IHW-radioene fra ProSoft Technology® er 802.11-kompatible, men de drar også nytte av en spesifikk utvikling for å støtte under best mulige forhold transport av stor trafikk med industriprotokoller

De nye 802.11abg radioene fra ProSoft Technology® forbedrer transport av Ethernet-pakker for å støtte krevende industriprotokoller
802.11abg radioer…
Wi-Fi (som angir serien med IEEE 802.11-standarder) bidrar med svært interessante funksjoner for anvendelser innen industriautomatisering: ytterst høyt sikkerhetsnivå (802.11i), fleksibilitet, interoperabilitet. Men Wi-Fi-systemet er utviklet for kontor- og hjemmebruk. Og når det gjelder transport av industriprotokoller, kan dette systemet vise enkelte begrensninger som fører til overføringsproblemer som ikke kan godtas for fabrikkmessige automatiseringssystemer (disse problemene skyldes som oftest måten Ethernet-pakker transporteres på via trådløs standard). I tillegg til å støtte standarden inkluderer RadioLinx funksjonaliteter som gjør at radioen optimaliserer trafikken for krevende industriprotokoller.
Den nye RadioLinx RLXIB-IHW bringer fordelene ved trådløs oppkobling inn i anvendelser for industriautomatisering. Ettersom RLXIB-IHW støtter 802.11abg-standardene, reduserer automatiseringsingeniøren den tiden han før trengte innen feltet programmering, vedlikehold og andre operasjoner:
Nå behøver han ikke å være i nærheten av apparatskapet (som kan være vanskelig tilgjengelig), å åpne døren til dette skapet (her trenger han vanligvis en nøkkel), å ordne med en kabel mellom datamaskinen og PLC-enheten (trenger en plass til PC-en, i nærheten av PLC-enheten, med kortere avstand enn kabellengden), mv.
 
 
… som svarer til behovene for industriprotokoller
I tillegg til at RadioLinx RLXIB-IHW er konform med 802.11-standarder, støtter den også optimalisert transport av datapakker. Grunnet krevende trafikk, passer de fleste Wi-Fi-løsninger ikke til behovene for industriell automatisering (som fører til stadig tilbakevendende overføringstap). RadioLinx RLXIB-IHW bruker en spesifikk signalbehandlingsalgoritme utviklet av ProSoft Technology for å forbedre datapakketrafikken. Dette muliggjør bedre utnytelse av hele båndbredden, og holder dermed datagjennomløpet på det høye nivået som kreves av industriautomatiseringsingeniørene.
 
Anvendelser for industriautomatisering
RadioLinx RLXIB-IHW støtter Power over Ethernet (PoE). Det behøves bare én kabel (i stedet for to) for å koble radioen til et kablet Ethernettverk og strømtilføre det. Dette er en særlig interessant funksjon som forenkler installasjonsprosessen og reduserer implementeringstiden. Det er også verd å legge merke til at RadioLinx RLXIB-IHW støtter seriell innkapsling. Dette gir på en enkel måte mulighet til å bruke serielle apparater og integrere dem i Ethernets hovedarkitektur i kontrollsystemet.
Denne nye RLXIB-IHW-radioen er kompatibel med forgjengeren RLX-IHW, og gir bedre ytelse for både IEEE 802.11bg (2.4 GHz bånd) og 802.11a (5 GHz bånd) implementeringer: En kraftigere prosessor gir høyhastighets data- og signalbehandling, noe som fra brukerens synspunkt resulterer i raskere datagjennomløp.
RadioLinx RLXIB-IHW kan brukes som Master (Industrial Hotspot™), repeater eller remote radionode. Det finnes også en RLX-IESC kun klient-versjon, som lar deg tilkoble eksterne anordninger til redusert pris.
RLXIB-IHW og RLX-IESC er industriradioer som leveres med deksel av industrikvalitet, med utvidet temperaturområde, de tilfredsstiller normer for støt og vibrasjoner, er sertifisert for bruk i eksplosjonsfarlige omgivelser, har DIN-rail montering, mv.
ProSoft Technology produkter leveres med 3 års garanti med ubegrenset teknisk støtte.
 

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne