www.engineering-norge.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Blir grønne: Pressemelding – Fra hovedkontoret – Av Victor Garcia

ProSoft Technology CompactLogix-modul brukt i solarfeltet.

Blir grønne: Pressemelding – Fra hovedkontoret – Av Victor Garcia
Les flere suksesshistorier her: http://psft.com/A2D

Enten det dreier seg om elektriske luksusbiler eller programmerbare termostater som du kan kontrollere over smarttelefonen, så har vi hørt mye om det å bli grønne i det siste. Nå som mange områder rundt om i verden blir mer opptatt av global oppvarming så kommer vi til å få høre mer og mer om grønn energi i fremtiden.

Med disse bekymringene om global oppvarming vil mange områder i verden bevege seg mot fornybar energi, inkludert vind og solar. Dette gjelder spesielt i Europa, hvor EU har pålagt alle tilknyttede land å produsere 20 prosent av sin energi fra fornybare ressurser før år 2020.

På grunn av sin geografiske lokasjon bestemte de fleste slovakiske kraftdistrikter seg for å bruke fotovoltaiske solkraftverk for å oppnå sine mål på 20 prosent.

InForm Technologies, i Slovakia, er ett av selskapene som har fått i oppgave å møte EUs mandat i landet. IFT, etablert i 2005, har bestått en sertifiseringsprosess som gir dem tillatelse til å jobbe med det nasjonale kraftnettet. De, og andre kraftsystemintegratorer i Slovakia, har installert omtrent 500 kraftanlegg over hele landet.

Hovedmålet for IFT da de gav anbud på et spesifikt 1 MW solaranlegg: Slå konkurrentene i pris mens de samtidig leverer data trygt og pålitelig.

«Målet var å ha en kostnadseffektiv løsning som slår konkurrentene. Rockwell Automation-systemet kombinert med kortene fra ProSoft Technology var omtrent 30 prosent mer kostnadseffektive enn den nærmeste konkurrenten. ProSoft Technologys tilkoblingsløsning ble ikke kun valgt for dens kostnadseffektivitet, men også for dens eksklusivitet. Det er den eneste tilkoblingsløsningen for IEC 60870-5-101 protokollen som kan fungere med en Rockwell Automation PLC,» sa Jozef Lezo, direktør for IFT.

Jozef Lezo hørte om ProSoft Technology fra sin lokale Rockwell Automation-distributør, Control Tech Slovakia. Control Tech foreslo en Allen-Bradley® CompactLogixTM PLC og en ProSoft MVI69-101s-modul.

IFT brukte en CompactLogix 1500 med ProSoft-kortet som en ekstern terminalenhet for å kontrollere den fotovoltaiske prosessen. PLCen samler inn data fra kraftovervåkerne samtidig med at den kontrollerer kraftreleene. Datatypene som overvåkes er strøm, spenning, nettverksstatus, bryterstatus og energimengden som produseres av fotovoltaiske paneler. Alle disse dataene sendes med protokollen IEC 60870-5-101 til kraftnettselskapet system ved hjelp av ProSoft Technologys MVI69-101S-kort og et separat mobilt GSM-modem.

Solarfeltet er fullstendig automatisk og uavhengig. Den krever ingen vedlikeholdspersonell.

IFT var i stand til å installere et system for pålitelig datainnsamling på en kostnadseffektiv måte. Systemet kan nå også installeres nytt andre steder i landet hvis det er nødvendig. I tillegg til at det er kostnadseffektivt så er det nye systemet også fleksibelt. Tilleggsfunksjoner slik som solsporing kan legges til i fremtiden.

Slovakias kraftnett er nå litt grønnere takket være dette og mange av de andre fornybare energianleggene som er installert av IFT. «Slovakia har nå 20 prosent av sin energi fra fornybare ressurser,» sa Jozef Lezo. Dette møter EUs krav mange år før tidsfristen.

IFT er i hovedsak fokusert på prosjekter innen elektriske anlegg, inkludert omformere, elektrisk beskyttelse og kontrollsystemer. Selskapet er veldig involvert i fornybar energi og dette gjelder ikke bare kraftanlegg. Selskapet jobber med en konsept for elektromobilitet og er en distributør og integrator av ladestasjoner for elektriske biler. Selskapet bruker også sin egen flåte med elektriske biler.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne