www.engineering-norge.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Jobber tre ganger raskere med trådløs hjelp

Et industrielt trådløst nettverk har revolusjonert hverdagen for lagerarbeiderne til elektronikkprodusenten Elko.

- Det går raskere. Det er lettere. Og det er mer motiverende å jobbe nå enn tidligere, forteller en av lagerarbeiderne som plukker varer fra lagerhyllene til elektronikkprodusenten Elko.

Jobben med å flytte varer fra hylle til truck har blitt enklere for dem som sorterer varer for elektronikkprodusenten. Nå slipper de selv holde styr på hvilken vare de skal hente, og hvor og når de skal gjøre det. En håndholdt datamaskin arbeiderne har med seg, forteller dem det.

Et datasystem beregner hvordan arbeiderne skal plukke varer fra hyllene på en mest mulig effektiv måte. Beskjedene om hvilken vare som skal plukkes når og hvor, sendes hele tiden ut til de trådløse datamaskinene arbeiderne har med seg – etter hvert som arbeiderne går fra hylle til hylle.

Papirbunker med plukklister er byttet ut med enkle, oppdaterte beskjeder fra en datamaskin. Lagerarbeiderne plukker tre ganger så mye varer i løpet av en dag nå, som før ledelsen innførte systemet. Og det er et industrielt trådløst nettverk – som formidler beregningene til datasystemet frem til datamaskinene til lagerarbeiderne - som gjør det hele mulig.

Kraftig nettverk får signalene frem
I lagerhallen til Elko er det mye stål og betong. Hjørner og bjelker. Og store avstander. Signalene fra et vanlig, trådløst nettverk lik dem som finnes i vanlige norske hjem, når ikke godt nok frem her. Og klarer ikke signalene den jobben, får ikke leverandørene varene sine – og Elko taper penger. Bedriften er avhengig av trådløse signaler som når frem fra et trådløst nettverk som er til å stole på – uansett arbeidsforhold.

Elko har valgt å kjøpe dette av leverandøren Radiolinx. Langs takbjelkene i produksjonshallen henger det rundt 20 kraftige bokser som får de trådløse signalene frem – uansett hindring. Det er industrielle rutere som tåler kraftig behandling, og varer svært lenge. Den eneste grunnen til at Elko byttet ut en av disse boksene nylig, var et en arbeider kjørte på den med en truck.

- Vi er i hvert fall godt fornøyd med dette systemet, forteller Stig Nerland, som er systemkonsulent hos Elko.

- Ruterne er til å stole på, og systemet fungerer. Vi sparer tid og penger. Uansett hvor vi skulle måtte kutte kostnader her i produksjonshallen, vil vi i hvert fall ikke bruke sparekniven til å droppe dette systemet, sier Stig.

Fakta om løsningen:
- Trådløse radioer RLXIB-IHW fra Prosoft Technology
- 10-15 Radioer
- Løsningen oppe siden begynnelsen av 2007
- Ingen nedetid
- Brukes til PDA lagerplukking, inspeksjoner av maskiner og generell nettverkstilgang.
- Typisk en master og resten repeatere.
- Mulighet for kryptering WPA2-128bits AES
- Self-healing teknologi
- Settes opp enkelt med RadioLinx IH Browser
- Har ATEX sone 2 sertifisering

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne