www.engineering-norge.com
Steute

Fraunhofer IFAM Institute tester bryterutstyr fra "Extreme"-sortimentet

Korrosjonsbestandig bryterpanel testet ut i Nordsjøen!

Fraunhofer IFAM Institute tester bryterutstyr fra Extreme-sortimentet

Mange av bryterseriene i steutes "Extreme"-sortiment er egnet til bruk i fuktige, våte eller til og med saltvannsmiljøer. Tilsvarende korrosjonstester, for eksempel salttåkeprøven i DIN EN ISO 9227, kontrollerer kvaliteten på slike enheter, og gjør dem sammenlignbare med andre om disse funksjonene.

Men hvordan fungerer bryterenhetene i praksis? Hvordan påvirkes de eksempelvis av uregelmessige bølger eller algevekst under vannflaten? Dette er avgjørende spørsmål for steute fordi "Extreme"-bryterne ofte brukes i maritime applikasjoner – på skip, på oljeplattformer, i ankersystemer til kai og ved containerterminaler i havn.

For å finne svar på disse spørsmålene, engasjerte steute Fraunhofer IFAM (Institute for Manufacturing Technology and Advanced Materials) i Bremen for å gjennomføre en 1-års eksponeringstest på den lille tyske øya Helgoland. Testprosedyren var som følger: Flere prøver fra hver utvalgte "Extreme" bryterserie – inkludert posisjonsbrytere, fotbrytere og trekkbrytere – ble festet til den utsatte Syd-moloen, hvor Nordsjøbølgene skylte over dem i ett år. Noen av enhetene ble installert i tidevannsområdet, noe som innebar at de vekslet mellom å være over og under vann. Alle potensielle begrensninger på enhetene i saltvann i bevegelse ville dermed bli avslørt. Hvor ville algeveksten være tydelig, og ville den påvirke funksjonskapasiteten til bryterne?

Dette er omgivelser som bryterenheter i praksis nesten aldri blir utsatt. Dipl.-Ing. Rainer Lumme, Steute Product Manager "Extreme": "Målet med disse testene var å utsette bryterne for forhold så ekstreme at de overgikk alle tester som kreves av godkjenningsorganene, slik at vi bedre ville forstå eventuelle svake punkter."

Trinntestene er nå fullført. Den endelige IFAM-rapporten er ikke tilgjengelig ennå, men utseendet på bryterenhetene etter ett år med eksponering for saltvann og sjøsprøyt, samt noen innledende tester av funksjonell kapasitet hos steute, har vist følgende: i alle de forskjellige seriene, er enhetene saltvannsresistente og fortsatt helt funksjonelle etter 12 måneder. Selv de laserskrevne etikettene er hele og fortsatt lesbare. De forhåndsbehandlede og pulverlakkerte kapslingene til eksempelvis fotbryterne, fremsto i meget god stand, og "innvendig arbeid", som for eksempel bryterpakninger, stempler og pedalakser, var også fri for korrosjon. Dette beviser høy kvalitet på både overflatebelegg og tetning.

steute vil evaluere IFAM-testresultatene i detalj så snart de er tilgjengelige, og bruke dem for videre for optimalisering av eksisterende bryterserier, samt utvikling av nye "Extreme"-enheter. Rainer Lumme: "Vi har nå fått den bekreftelsen vi trengte på at plasten vi bruker til våre kapslinger og aktuatorer, egner seg uten begrensninger til ekstreme krav. Vi skal derfor intensivere vår innsats for å erstatte metall med plast – også i våre tyngre enheter."

Fraunhofer IFAM Institute tester bryterutstyr fra Extreme-sortimentet

 

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne