www.engineering-norge.com
Steute

Den interoperable OR blir en realitet

Trådløs fotkontroll med SDC-grensesnitt

Den interoperable OR blir en realitet
På DMEA ble en prototype med SDC-grensesnitt (bilde 2) vist på OR.NET-standen. For tiden fungerer den som brukergrensesnitt i en demonstrator for den dynamiske integrasjonen av medisinske enheter i OR.technology som brukes av de nyeste steute-grensesnittene, som betyr at for første gang kan oppladbare litium-ionbatterier erstattes av konvensjonelle alkaliske batterier (f.eks. AA eller C). Opplading er derfor ikke lenger nødvendig, noe som reduserer kostnadene for ladestyring betydelig og eliminerer kostnader til lade-enheter helt. Medisinske enheter i OR: dette er målet for OR.NET-foreningen, og en milepæl er nå nådd. På DMEA 2019 presenterte OR.NET sin "Service Oriented Device Connectivity" (SDC) -standard. Og de nyeste trådløse fotkontrollene fra steute Meditec er kompatible med det nye SDC-grensesnittet.

En av fordelene ved å integrere flere medisinske enheter i OR-en via en felles kontrollenhet er at kirurgen kan konsentrere seg bedre om operasjonen som utføres. Kommunikasjon mellom de ulike enhetene forbedrer også OR-rutinene: all relevant informasjon kan vises og behandles til enhver tid.

Av denne grunn er en åpen standard som muliggjør dynamisk integrasjon meget attraktiv for kirurger og kirurgisk personale. Denne standarden ble for første gang presentert på DMEA 2019. Den ble utviklet av medlemmer av den registrerte foreningen OR.NET e.V., som i 2016 lyktes med fyrtårnprosjektet OR.NET, grunnlagt i 2012, og fortsatte å videreføre sitt planlagte mål - sikker og åpen integrering av datastyrt medisinsk utstyr.

Denne standarden, kalt "Service Oriented Device Connectivity" (SDC), muliggjør kombinert drift av medisinske enheter fra forskjellige produsenter. Integrasjon skjer på nivå med styreenheten, som derfor forutsetter en nøkkelfunksjon.

Som en av grunnleggerne av OR.NET, er steutes forretningsenhet steute Meditec forpliktet til utvikling av kryssproduksjonsstandarder. Deres nyeste serie trådløse fotkontroller (bilde 1), første gang presentert på Medica 2018, er derfor allerede kompatibel med SDC og den dynamiske integrasjonen den bringer med seg.

De trådløse fotkontrollene er tilgjengelige i fra en- til firepedals-versjoner, og som et nytt standardutvalg kompletterer de de eksisterende brukergrensesnittene fra steute Meditec. Signalene overføres til de medisinske enhetene av nyeste versjon trådløs teknologi som steute har utviklet spesielt til dette formålet. Den har betydelig lavere strømforbruk i forbindelse med høy (og justerbar) overføringsytelse. Til tross for det lave energibehovet er reaksjonstiden ekstremt kort: signaloverføringen fra en aktiv fotkontroll tar bare 20 millisekunder, mens kontrollene i energisparende dvalemodus trenger bare 50 til 60 millisekunder fra aktivering til overføring av et fullt fungerende signal.

Den lav-energi trådløse teknologien som brukes av de nye steute-brukergrensesnittene, betyr at for første gang kan litium-ion oppladbare batterier erstattes av konvensjonelle alkaliske batterier (for eksempel AA eller C). Opplading er derfor ikke lenger nødvendig, noe som reduserer kostnadene til ladestyring betydelig og eliminerer kostnadene til ladeenheter helt.

På DMEA ble en prototype med SDC-grensesnitt (bilde 2) vist på OR.NET-standen. For tiden fungerer den som brukergrensesnitt i en demonstrator for den dynamiske integrasjonen av medisinske enheter i OR.

Den interoperable OR blir en realitet

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne