www.engineering-norge.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Miljøet: Veolia Water Solutions & Technology benytter ProSoft Technology radioer til sin prosess med soltørking av slam

Når vann renses er det ofte nødvendig å tørke det gjenværende slammet. SOLIAs prosess for soltørking av slam, som markedsføres av MSE, benytter en automatisk vender. Slammet legges ut i vinduer i et drivhus for å redusere vanninnholdet. Håndteringen er automatisert og det er ikke behov for å gå inn i drivhuset for å styre roboten. Robotene er radiostyrt, noe som gir en mer robust løsning enn den tradisjonelle kablete tilnærmingen.

Miljøet: Veolia Water Solutions & Technology benytter ProSoft Technology radioer til sin prosess med soltørking av slam
SOLIAs prosess består av at slammet først behandles i en sentrifuge og deretter tørkes det i drivhus som varmes opp av solstråling. En automatisert vender blander jevnlig det ferske og tørkede slammet for å optimalisere tørketiden.

MSE har besluttet å utruste robotene med radioer for å gjøre det mulig å sende informasjon tilbake til kontrollstasjonen. Dette betyr at operatøren kan fjernstyre roboten, programmere dens bevegelser og alltid ha oversikt over robotens posisjon.
Roboten har en WAGO-styring som kommuniserer med radioen. »Implementeringen har vist seg å være meget enkel, spesielt takket være ProSoft Technology´s tekniske bistand», forklarer Xavier Bousquet fra Veolia Water Solutions & Technology.
» Det som betydde mest for oss var at vi ønsket en pålitelig løsning som ikke ga våre brukere noen problemer. Dette var definitivt tilfelle med ProSoft Technology´s RadioLinx utstyr.»

Så langt har ProSoft Technology´s radiosystemer blitt installert på en håndfull av selskapets anlegg. Veolia Water Solutions & Technology er verdens ledende innen utvikling, bygging og håndtering av vannrenseanlegg. Veolia Water Solutions & Technology har konstruert de teknologiske løsningene som benyttes ved denne typen anlegg, og tilbyr i tillegg en rekke tilhørende servicetjenester for daglig å sikre teknisk effektivitet og holdbarhet for alle løsninger som er installert på kundenes anlegg. En unik portefølje av eksklusive teknologier leverer det beste av innovasjon og fullstendig kontroll over hvert ledd i vannrenseprosessen, både for lokale myndigheter og industrien.

Et pålitelig overføringssystem
RadioLinx gir alle fordelene ved trådløs forbindelse til industrielle automasjonsapplikasjoner, samtidig som den gir høy grad av pålitelighet. I tillegg til å tåle røffe miljøer forbedrer den også overføring av datapakker over ethernet.
Standardene som er i IEEE 802.11 (kjent som »Wi-Fi») gir en meget høy grad av sikkerhet (802.11), fleksibilitet og lett anvendelighet i industrielle automasjonsapplikasjoner. Denne teknologien, som opprinnelig ble utviklet for kontor og husholdsapplikasjoner, har sine begrensninger når det gjelder industrielle protokolloverføringer, og det kan skape overføringsproblemer for industrielle automasjonssystemer (problemer gjerne assosiert med radiooverføringsmetoden som benyttes til ethernet-pakker). Men, rekkevidden til RadioLinx sørger for optimal overføring av datapakker. For å forbedre overføring av datapakker benytter RadioLinx en spesiell signalbehandlingsalgoritme utviklet av ProSoft Technology. Denne gir bedre utnyttelse av båndbredden og støtter de raske dataoverføringshastighetene som automasjonsingeniørene i industrien krever.

Med sin funksjon »Power over Ethernet» (PoE) bruker strømtilførselen, og forbindelsen fra radiosystemet til kablet ethernet, kun en enkelt kabel (istedenfor to), noe som forenkler installasjonen og reduserer oppkoplingstidene.

En annen verdifull funksjon ved modellen RadioLinx 802.11abg, som er valgt til denne installasjonen, er at den støtter seriell innkapsling, som betyr at serielt periferiutstyr kan benyttes og integreres for både konfigurasjonene IEEE 802.11bg (2.4GHz-båndet) og 802.11a (5GHz-båndet): en kraftigere prosessor gir raskere behandling av dataene og signalet, som igjen betyr raskere datahastighet for brukeren.

RadioLinx systemer er ideelle for industrielle applikasjoner; innkapslinger med industriell standard, har utvidet driftstemperaturområde, samsvarer med standarder for motstandsdyktighet mot slag og vibrasjoner, er sertifisert for bruk i eksplosjonsfarlige områder, tilpasset DIN-skinner etc.

Goodtech Products AS er en ledende produktleverandør og representerer Prosoft Technology®i Norge. Goodtech Products AS representerer produkter innenfor fagområdene instrumentering, industriell kommunikasjon, automatisering, auto-ID/datafangst og logistikk. Goodtech Products AS er et heleid datterselskap av det børsnoterte teknologikonsernet Goodtech ASA(OSE:GOD).

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne