www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

NORD på inter airport Europe

8.–11. oktober 2019 skal NORD DRIVESYSTEMS stille ut på inter airport Europe i München. Den 22. internasjonale bransjemessen for utstyr, teknologi, design og service til flyplasser er en viktig plattform der NORD kan demonstrere sin ekspertise innen effektive og intelligente drivkonsepter for kompliserte intralogistikksystemer.

NORD på inter airport Europe
NORDs nye IE5+-motor har høy effekttetthet, og vil i første omgang lanseres i en størrelse for effektområdet 0,25–1,1 kW

NORD vil presentere drivkonsepter for nettverksbaserte flyplasser på messen, som er den viktigste i flyplassbransjen. Presentasjonen vil omfatte de nyeste energibesparende synkronmotorene, fremtidssikre frekvensomformere til koblingsskap samt et trådløst og mobilt serviceverktøy for NORDs drivsystemer.

NORD vil også presentere en viktig innovasjon, nemlig den nyeste generasjonen energibesparende synkronmotorer med permanent magnet, som har betydelig lavere tap enn den nåværende IE4-serien. Den kompakte, uventilerte og glatte motoren oppnår den høye ytelsen – som til tider er betydelig høyere enn ytelsesklasse IE5 – ved hjelp av et bredt dreiemomentområde, og er perfekt egnet til intralogistikkapplikasjoner som bagasjesystemer på flyplasser. IE5+-motoren har høy effekttetthet, og vil i første omgang lanseres i en størrelse for det lavere effektområdet fra 0,25 til 1,1 kW. Den oppnår et konstant dreiemoment fra 1,6 til 4,8 Nm samt hastigheter fra 0 til 2100 min-1. IE5+-motoren er et tilskudd til LogiDrive-konseptet for intralogistikk, og kan brukes over hele verden i samme versjon.

Optimal ytelse i koblingsskapet

NORDAC PRO SK 500P er den første enheten i den nye generasjonen av frekvensomformere fra NORD DRIVESYSTEMS. Den bruker den nyeste komponentteknologien og har optimal funksjonalitet, konnektivitet og modularitet. I tillegg til standard CANopen-grensesnitt har omformerne en multichip for industrielt Ethernet. Denne gjør det mulig å bruke de viktigste sanntids-Ethernet-standardene med ett enkelt grensesnitt. Den nye NORDAC PRO er tilgjengelig som en komplett applikasjonsomformer (SK 530P og SK 550P) og maskinomformer (SK 500P), med et redusert antall grensesnitt som likevel utfører funksjonskrevende oppgaver via integrert PLC, tilbakeføringskontroll og posisjonering. SK 530P har også SD-kortspor, USB-grensesnitt og muligheter til utvidelse med en valgfri SK CU5-modul. På den annen side er SK 550P førstevalget for tilkobling til kontrollsystemer via industrielt Ethernet. I tillegg til forbedrede egenskaper og ytelsesfunksjoner, gir den nye generasjonen en lavere total eierkostnad (TCO) enn tidligere omformere.

En mobil løsning

Med NORDCON APP og mobilenheten NORDAC ACCESS BT for Bluetooth-tilkobling har NORD laget en mobil løsning for idriftsetting og service av alle NORDs elektroniske komponenter. Løsningen brukes til analyse, overvåking og parameterisering av NORDs drivsystemer. Den dashbord-baserte visualiseringen brukes til overvåking og feildiagnostikk. Appen har også en hjelpefunksjon og rask tilgang til parametere, noe som gjør det raskt og enkelt å parameterisere drivenhetene. I tillegg har appen flere praktiske funksjoner, blant annet en funksjon for sikkerhetskopiering og gjenoppretting av drivparametere samt en individuelt konfigurerbar oscilloskopfunksjon for analyse av drevet. Den praktiske, mobile serviceløsningen er tilgjengelig for all drivelektronikk fra NORD.

Du finner NORD DRIVESYSTEMS på inter airport Europe, på stand 1538 i hall B5.


NORD på inter airport Europe
I tillegg til forbedrede egenskaper og ytelsesfunksjoner, gir de nye frekvensomformerne til koblingsskap fra NORD en lavere total eierkostnad enn tidligere enheter


NORD på inter airport Europe

NORDCON APP og NORDAC ACCESS BT gir en mobil løsning for idriftsetting og service av alle NORD-drev
Bilder: NORD DRIVESYSTEMS


  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 15 000+ IMP-følgerne