www.engineering-norge.com
EPLAN

Enhetsdata: Gjør-det-selv er historie

Et mellomstort maskinbyggefirma investerer i gjennomsnitt opptil femten arbeidstimer per måned og skaper manglende enhetsdata - tid som kan brukes bedre andre steder. Løsningsleverandøren EPLAN gir nå støtte til dette: med den nye Data Portal Request Process kan kundene bestille individuelle enhetsdata i Data Standard-kvalitet ved hjelp av kredittsystemet. I tillegg forenkler nye konfiguratorer fra ABB og Siemens engineeringen, og det amerikanske NFPA-formatet støttes nå også.

Enhetsdata: Gjør-det-selv er historie
Josefine Heck.jpg: »Den nye Data Portal Request Process gir våre kunder maksimal støtte i
skape digitale enhetsdata som er så komplette som mulig, sier EPLAN Business Owner Master Data Josefine Heck.

Monheim, Tyskland, mai 2022: Raskere tilgang til passende, fortrinnsvis standardiserte enhetsdata - det er regelen i det daglige prosjektarbeid i disse dager. Mens EPLAN Data Portal tilbyr enhetsdata for millioner av komponenter, kan det noen ganger skje at de nødvendige enhetsdataene ikke finnes på portalen. Brukere har måttet opprette eller endre slike data selv til nå, noe som er tidkrevende og noen ganger kostnadskrevende. Med den nye Data Portal Request Process kan brukere nå overlate denne oppgaven til EPLAN. Dette sparer mye arbeid for å lage individuelle enhetsdata og sikrer mottak av korrekte, standardiserte data.

Fra forespørselen til enhetsdataene

Hvis en bruker som jobber med et prosjekt trenger enhetsdata som ikke finnes på portalen, kan de sende sine individuelle forespørsler om å lage enhetsdata til EPLAN. Kredittene som kreves for dette vises direkte, og brukeren kan deretter bruke kredittene sine til å trekke tilsvarende beløp for hver forespørsel fra kvoten. Dette sparer på å lage innkjøpsordrer ofte og er transparent med hensyn til potensielle interne kostnadsgrenser.
Et EPLAN-team oppretter de nødvendige enhetsdataene i løpet av noen få dager i henhold til datastandarden.

Enhetsdata: Gjør-det-selv er historie
Data Portal Request Process.jpg: En enkel inndatamaske i EPLAN Data Portal hjelper bedrifter raskt å be om de nødvendige dataene.

Denne nye tjenesten gir betydelig lettelse til bedrifter som en del av deres ingeniørprosesser. EPLAN Business Owner Master Data Josefine Heck forklarer: «Den nye Data Portal Request Process gir våre kunder maksimal støtte for å lage digitale enhetsdata som er så komplette som mulig. På denne måten har vi ryggen deres slik at de kan fokusere på virkelig verdiskapende oppgaver innen engineering.»

NFPA standard integrert

Bedrifter innen maskinbygging og anleggssystemteknikk står ofte overfor den utfordrende oppgaven med å utarbeide dokumentasjon i landspesifikke standarder. Land som Kina og USA har lokale standarder - i USA er det NFPA-standarden, en standard som nå er nylig representert i EPLAN Data Portal. Videre er det et integrert filter som gjør det mulig å søke etter enhetsdata etter standard, som representerer et neste skritt for virkelig samarbeidsprosjektering på verdensmarkedet.

ABB og Siemens: nye velgere på portalen

Inkluderingen av nye konfiguratorer er nok en seier for portalbrukere: ABB e-Configure - en global konfigurator som støtter valg av kretsbrytere for å beskytte motorer, sikringsreleer og strømbrytere som eksempler - ble nylig integrert. Og Siemens Electrical Product Finder er nå også en del av portalen, der designere kan finne data for Sirius kompaktstartere, overbelastningsreleer og overvåkingsreleer for å nevne noen få.

Enhetsdata: Gjør-det-selv er historie
ABB e-Configure.jpg: ABB e-Configure-konfiguratoren nå integrert betyr at det er enkelt å konfigurere effektbrytere for å beskytte motorer, sikringsreleer og strømbrytere i EPLAN Data Portal.

Utvidet datastandard
Godt over 500 000 enhetsdata i EPLAN Data Portal oppfyller allerede kriteriene for høykvalitetsdatastandarden. I kundenes interesse har EPLAN som mål å rulle ut standarden bredere. Et første skritt er å definere ytterligere produktgrupper, inkludert innen fluidkraftteknologi, hvor produktgrupper som ikke tidligere var tilgjengelig nå er integrert. Selskapet Festo, en av de viktigste leverandørene innen væskekraftsektoren, har allerede lastet opp en fjerdedel av sine nesten 50 000 enheter i portalen i Data Standard-kvalitet. For brukerne betyr dette omfattende data som kan brukes og berikes ytterligere gjennom hele ingeniørprosessen.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne