www.engineering-norge.com
Morgan Advanced Materials

MORGAN ADVANCED MATERIALS INTRODUSERER FLYTENDE OG LETT RIFLEPLATE

Morgan Advanced Materials forretningsavdelinger Composites and Defence Systems har introdusert en flytende og lett rifleplate for militær- og sikkerhetspersonell som kan stoppe 7,62-kaliber geværammunisjon og som allikevel veier mindre enn én kilo.

MORGAN ADVANCED MATERIALS INTRODUSERER FLYTENDE OG LETT RIFLEPLATE
Den nye 20 mm tykke rifleplaten er produsert fra hybrid komposittmaterialer som består av veldig lettvektig polyetylen med veldig høy molekylær vekt som er spesialutviklet av Morgan med tanke på de krevende miljøene som militær- og sikkerhetspersonell ofte befinner seg i. Platene møter de strenge kravene til NIJ 0101.06 for ballistisk beskyttelse ved bruk i sammen med NIJ nivå II kroppsarmering.

For optimal komfort og fleksibilitet er det ergonomiske kurvedesignet tilpasset skyttere og det kan motstå opptil seks skudd fra et 7,62 mm M80-ballprosjektil. Med en vekt på kun 980 gram dekker platen 720 cm² av overkroppen og den flyter i vann.

Martyn Cook, forretningsutviklingsdirektør for Morgan Composites og Defence Systems kommenterte: «Militær- og sikkerhetspersonell blir stadig oftere utsatt for trusselen fra kraftige jakt- og militærgeværer. De nye platene fra Morgan leverer både beskyttelse mot flære skudd, redusert vekt og ergonomisk design som ikke forhindrer bevegelse eller veier brukeren ned.

«Platene har gjennomgått omfattende testing ved vårt egne ISO 17025-godkjente testlaboratorium i tillegg til videre uavhengig testing i henhold til NIJ 0101.06 ved Biokinetics & Associates i Canada i forbindelse med NIJ nivå II-kroppsarmering og de gir utprøvd ytelse mot flere skudd avfyrt i rask rekkefølge på nært hold, de opprettholder også beskyttelsen selv ved ekstreme temperaturer.

For ytterligere informasjon om Morgans soldatbeskyttelsessystemer kan du gå til http://www.morgancomposites.com/defencesystems

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne