www.engineering-norge.com
Morgan Advanced Materials

Morgan lanserer industriledende keramikk for ADCP-transdusere

Morgan Advanced Materials en verdensleder innen keramiske materialer har presentert at de nå har oppnådd egenskapen til å designe og produsere teknologiprodukter for ultrasoniske akustiske dopplerstrømprofilere (ADCP) som kan brukes innen oseanografi, vannverk og avfallsvann.

Morgan lanserer industriledende keramikk for ADCP-transdusere
ADCP er en hydroakustisk strømmåler som likner en sonar, den forsøker å måle vannstrømhastigheter over et dybdeområde ved hjelp av Doppler-effekten til lydbølger som reflekteres tilbake fra partikler i vannkolonnen. Mens ADCP-er har eksistert på markedet i flere år, så har nyutviklinger klart å forbedre deres effektivitet og allsidighet. Vanlige arbeidsfrekvenser ligger nå ofte mellom 38 kHz og flere megahertz.

Morgan utvikler keramiske ultralydtransdusere i mange forskjellige former og geometrier på opptil 254 mm (10 tommer) i diameter og benytter også sin industriledende kunnskap og produksjonsegenskap til å produsere de store keramiske blokkene som brukes for lavfrekvenskravene til ADCP-er. For å oppnå optimal effektivitet, økt båndbredde og rekkevidde benytter Morgans transdusere piezo-baserte elementer. Transduserne produseres fra et modifisert utvalg av myke piezoelektriske (PZT) materialer slik som PZT51H1 eller PZT5A1, disse har blitt utviklet fra Morgans egenutviklede keramikkutvalg og leverer bedre følsomhet. Den store blokken øker direktiviteten, reduserer driftsfrekvensen og derved profilområdet mens den reduserer potensiell interferens fra objekter som finnes innenfor profilrekkevidden.

Frédéric Pimparel, teknisk applikasjonssjef hos Morgan Advanced Materials forklarer: Mange av våre eksklusive, egenutviklede materialer har kvaliteter som gjør dem ideelle for disse bruksområdene. Vårt PZT5H1-material tilbyr for eksempel en balanse mellom høy permittivitet, lave dielektriske tap, høy tetthet og høy piezoelektrisk aktivitet – en kombinasjon av viktige materialegenskaper som vanligvis ikke finnes i én enkel kommersiell formulering.

Dette materialet skaper også en transduser som er ekstremt effektiv og som maksimerer propageringen av ultralydbølgeenergi. En annen keramikk, PZT5A1, tilbyr utmerkede resultater og begge formuleringene har blitt testet internt ved trykk på opptil 27 000 psi, et trykknivå som tilsvarer havdyp på omtrent 18 500 meter.

Resultatene viser at våre myke formuleringer PZT5H1/PZT5A1 er veldig stabile og de viser ingen tegn til depolarisering. Dette har alltid vært en bekymring for designingeniører av transdusere, i løpet av utvalgsprosessen av keramiske materialer for dyphavsbruk hvor det vanligvis brukes et «hardt» keramisk materiale slik som PZT401.

For mer informasjon kan du gå til www.morgantechnicalceramics.com/ADCP

Foreslåtte Tweeter
.@MorganAdvanced lanserer industriledende keramikk for ADCP-transdusere

ADCP-transdusere @MorganAdvanced arbeidsfrekvenser ligger nå mellom 38 kHz og flere megahertz

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne