www.engineering-norge.com
Morgan Advanced Materials

MORGAN PZT MATERIALS UTMERKER SEG I DYPHAVSTESTER

Tester utført av Morgan Advanced Materials på deres egenutviklede materialer av blyzirkonat-titana (PZT) for bruk i dype havområder beviser at de kan motstå trykk som er høyere enn det de noen gang kommer til å møte under dyphavsbruk, uten noen form for ytelsestap.

MORGAN PZT MATERIALS UTMERKER SEG I DYPHAVSTESTER
Testene ble utført på flere forskjellig formuleringer som vanligvis brukes under vann, inkludert både «myke» og «harde» PZT-typer. Formålet var å få en bedre forståelse av oppførselen til materialene og eventuelle endringer av deres elektriske egenskaper etter titalls eller hundrevis av eksponeringer under svært høyt trykk.

Et trykk på 27 000 psi (1862 bar) ble satt på hver keramikktype – tilsvarende et havdyp på 18 500 meter. Dette er dypere enn det dypeste kjente stedet i havet – Marianergropen, som ligger på en dybde på 10 994 meter (± 40 m) og gir et trykk på 15 750 psi (1086 bar), mer enn 1000 ganger høyere enn atmosfærisk trykk ved havnivå.

Resultatene viste at Morgans PZT5A1 «myke» og PZT401 «harde» formuleringer ikke hadde noen tegn til depolarisering ved dette trykket. Depolarisering har alltid vært en bekymring for designingeniører av transdusere, i løpet av utvalgsprosessen av keramiske materialer for dyphavsbruk har det tradisjonelt vært foretrukket å bruke et «hardt» keramisk materiale. Nå bekrefter disse resultatene allikevel at et «mykt» produkt kan spesifiseres med lik ytelse.

Paul Turnbull ved Morgan forklarte: «Egenskapen til å motstå flere trykkendringer er avgjørende for å kunne garantere den lange yteevnen til PZT-materialer for bruk i dypvannsområder. Våre tester overskrider uten problem trykkforhold som materialene noen gang kan tenkes å utsettes for og de så at våre materialer viste utmerket yteevne under ekstreme forhold, dette gir videre forsikringer for bransjen og kunder om at vi er i stand til å møte selv de mest krevende ytelsesparameterne.»

For mer informasjon kan du gå til www.morganadvancedmaterials.com/products/engineered-ceramics.

Foreslåtte Tweeter
.@MorganAdvanced PZT-materialer i stand til å motstå ekstreme dyphavstrykk

Myke PZT-materialer fra @MorganAdvanced like velegnet for dyphavsbruk som harde ekvivalenter

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne