www.engineering-norge.com
Aggreko

En rapport konkluderer med at flertallet av datasenterbyggene lider av pågående prosjektavbrudd

En ny rapport for hele Europa har konkludert med at eksterne nettstedsforstyrrelser og inflasjonspress forårsaker forsinkelser i byggingen av nye datasentre og hindrer slike prosjekter i å ta i bruk en grønnere praksis.

En rapport konkluderer med at flertallet av datasenterbyggene lider av pågående prosjektavbrudd
Dette kommer fra andre halvdel av en todelt rapportserie fra Aggreko, med tittelen «Uptime on the Line», som utforsker utfordringene som påvirker datasenterbyggeprosjekter, for eksempel mangel på ferdigheter og utstyr, levedyktigheten til fornybare alternativer og kraftanskaffelse.

Rapporten fremhever at flertallet av entreprenørene må forlenge tidslinjene på grunn av vansker i forsyningsleddet, med økende kostnader som forsterker sektorens vanskeligheter – bare 8 % av de som ble spurt rapporterte ingen forsinkelser på grunn av forsyningskjederelatert avbrudd. Forskningen bruker innsikten fra en undersøkelse blant 700 eksperter på datasenter som gir råd til store bedrifter i Storbritannia, Irland, Tyskland, Frankrike, Nederland, Norge og Sverige.

Etter hvert som presset øker for å ta i bruk lavkarbonkonstruksjon, utforsker rapporten også sektorutfordringene som hindrer innføringen av en grønnere praksis. Mangel på ferdigheter var for eksempel blant de to største utfordringene for å ta i bruk fornybar energi i byggefasen i alle undersøkte regioner foruten Frankrike.

Billy Durie, Global sektorsjef – Datasentre hos Aggreko, uttalte: «Eksponentiell økning i den globale internettbruken og økningen av høyytelses databehandling, betyr at etterspørselen etter nye datasentre kommer til å øke raskt. Å takle slik trafikk er en avgjørende faktor, ikke bare for datasenterområdet, men for Europas bredere økonomiske vekst.»

«Forstyrrelser i markedet, økende kostnader og et regulerende press betyr imidlertid at utfordringer som er utenfor entreprenørenes kontroll setter prosjektplanene i fare. Etterspørselen etter nye nettsteder for å takle trafikkvolumer betyr at dette snart vil bli uholdbare, nødvendige strategier som bekjemper forsinkelser, samtidig som det støtter overgangen til fornybar praksis.»

For å støtte opp under datasentermarkedet med disse utfordringene, fremhever Aggrekos rapport de brobyggende løsningene som er designet for å holde datasenterbyggene på rett spor. Slike tilnærminger tar i bruk taktiske strategier og nye teknologier for å; sikre strøm, integrere grønnere strøm, maksimere energieffektiviteten, minimere forsinkelser og motvirke værforhold.

Billy konkluderer: «Bygging av datasenter krever at ulike deler fungerer i et fellesskap, og mens det ofte følger forsinkelser med nybygg, ettersom forstyrrelser blir mer vanlig, bør omfattende beredskapsplanlegging også gjøre det. Innovasjoner innen utstyr betyr at entreprenører kan oppveie disse utfordringene med energi- og temperaturkontroll gjennom hele byggefasen.»

«Når etterspørselen etter datasentre blir mer intens, gir de brobyggende løsningene som er omtalt i Aggrekos rapport den stabiliteten som entreprenører trenger for å levere prosjekter i tide. Imidlertid må teknologier som forbedrer motstandskraften mot eksterne forstyrrelser støtte entreprenørenes bunnlinjer og bærekraftslegitimasjon. Å gjøre det vil være nøkkelen til det som er satt til å bli en periode med umettelig vekst for sektoren.»

For å laste ned Aggrekos siste rapport, Uptime on the Line, KLIKK HER.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne