www.engineering-norge.com
Ingersoll Rand

Ingersoll Rand pneumatisk balanseringsapparat feirer 50 årsjubileum

Ingersoll Rand pneumatisk balanseringsapparat feirer 50 årsjubileum
I 1959 utviklet og perfeksjonerte Zimmerman (siden oppkjøpt av Ingersoll Rand) et løfteapparat som skulle revolusjonere ergonomien ved arbeidsstasjoner innen mange industrisektorer. Det pneumatiske balanseringsapparatet var basert på et ytterst enkelt system, og hadde en rekke fordeler i forhold til en pneumatisk talje: Dets ekstremt lave forbruk (nesten femti ganger lavere enn forbruket til et konvensjonelt system), dets løftehastighet (opptil 2 meter per sekund), og fremfor alt dets velkjente flyteområde, som gjør det mulig å plassere lasten nøyaktig i et 40 centimeters felt uten operatørkraft.
 
I 1960-årene økte etterspørselen betraktelig. Innen forskjellige virksomhetsområder innså man at man kunne forbedre operatørenes produktivitet og komfort til en overkommelig kostnad ved å bruke dette systemet. De pneumatiske balanseringsapparatenes pålitelighet og enkle vedlikehold gjorde at de raskt vant innpass i et stort antall industrianlegg.

Det er i årenes løp blitt gjort mange forbedringer på balanseringsapparatene, både når det gjelder utforming og ytelse. Apparatenes løfte-/senkehastighet samt deres lastekapasitet er økt betraktelig. Utviklinger innen pneumatisk teknologi de senere år har omdannet balanseringsapparatet til et virkelig intelligent hjelpeverktøy ved håndtering.

Ingersoll Rand feirer dette jubileet ved å lansere en tilbudspakke på balanseringsapparat og svingkran, samt på balanseringsapparat og manipulatorarm, fram til slutten av juni 2009. Ta kontakt med din faste forhandler hvis du ønsker ytterligere informasjon.

Kontakt:
Aymeric Dupont-Franklin
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne