www.engineering-norge.com
Ingersoll Rand

Ny serie med adsorbsjonstørkere fra Ingersoll Rand

Ingersoll Rands nye serie med adsorbsjonstørkere, som er produsert i Europa, inkluderer to hovedkonfigurasjoner; kaldregenererte og varmregenererte. Serien har fordeler som bygger på erfaringer fra over 1000 enheter som allerede er i drift i Nord-Amerika. I den varmregenererte versjonen er et såkalt energistyringssystem (Energy Management System (EMS)) inkludert som standard utstyr. Dette kan redusere driftkostnadene med 20.000 euro over tre år. Sammenliknet med andre løsninger på markedet er Ingersoll Rands tørkere konkurransedyktige på pris. De koster det samme med EMS som andre som ikke er utstyrt med EMS. Adsorbsjonstørkerne er beregnet på medium til tung industri og blant annet bilindustrien, farmasøytisk, kjemisk, olje og gassindustrien.

Ny serie med adsorbsjonstørkere fra Ingersoll Rand
Ingersoll Rand adsorbsjonstørkere er konstruert for å eliminere dyre produksjonsavbrudd som kan forårsakes av fukt. Alle tørkerne benytter doble tørketårn og strategisk plasserte ventiler for tørking av trykkluft. Hovedforskjellen mellom de to tørketeknologiene er måten fukt blir skilt ut fra tørkeren, også kjent som regenerering. Kaldregenererte tørkere benytter trykkluft for å fjerne fukt i tårnene mens varmregenererte tørkere tar i bruk eksternt oppvarmet omgivelsesluft. Kaldregenererte tørkere har lavere investeringskostnader, men kan være dyrere i drift fordi de krever en viss mengde tørket trykkluft for regenerering. Varmregenererte tørkere krever den høyeste investeringskostnaden på grunn av sentrifugalblåseren, men med liten eller ingen separering av trykkluft fra systemet for regenerering blir de vesentlig billigere i drift.

Ingersoll Rand adsorbsjonstørkere skiller seg fra andre på markedet takket være den spesielle konstruksjonen. Den lave konstruksjonen gir enkel adgang til viktige punkter i operatørnivået, noe som gir raskere service og kortere nedetid. Det lave byggemålet gir i tillegg oppreist transport og forenklet installering. Med grenrør som er rettet mot operatørområdet blir det lett å utføre vedlikehold på de høyeffektive membranventilene. Eksempelvis kan man bygge om en typisk membranventil i en kald tørker på under ti minutter, dette uten å fjerne ventilen fra grenrøret.

Energiforbruket er et sentralt punkt for både kaldregenererte og varmregenererte adsorbsjonstørkere. For det første, de er tilgjengelige med energistyresystemet, eller Energy Management System (EMS). Dette reduserer forbruk av regenereringsluft gjennom overvåking av tørkerens ytelse ved lav belastning. Samtidig som duggpunktet holdes konstant utvider EMS tørkesyklusen for så å initiere fuktfjerning kun ved behov. For det andre, på IB-modeller (med blåsere) er varmeelementet styrt av utløpsregenereringstemperaturen som stenges for å spare strøm så snart tørkeren har blitt grundig regenerert. Det tredje punktet er den robuste mykstarteren som reduserer startstrømmen, noe som gir lavere strømregning og en myk start forlenger levetiden på motoren.

Strategiske plasserte filtre før og etter tørking fjerner olje og forurensninger for å sikre at kun ren, tørket luft finnes i tørkeren. Både kaldregenererte og varmregenererte har flere standardfunksjoner for å garantere høykvalitetsdrift så vel som valgfrie løsninger for å tilpasse tørkerne behovene ved ditt lufttørkesystem. 25 ulike modeller tilbys. Hver enkelt tørker møter IP54 krav (kan leveres i IP65), som gir økt beskyttelse av elektriske komponenter, styringer og skjermer. Tørkeprosessen kan kjøres med 50 Hz, 60 Hz og pneumatisk (kun på IL-modeller) kraftforsyning. De er utstyrt med en digital elektronisk multifunksjonsstyring som kan kommunisere på 17 ulike språk mens den styrer ventilreguleringen så vel som å overvåke tørkerens aktiviteter. Tørkerne er kompatible med Modbus og har en LCD-skjerm for enkel overvåking.

Det valgfrie UltraCare-programmet gir kunden fem års garanti på deler og service.

Kontakt:
Louis ROMPRE
Ingersoll Rand Air Treatment Manager - European Served Area
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 15 000+ IMP-følgerne