www.engineering-norge.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus-S: Nytt fiberoptisk PROFINET-IRT-grensesnitt basert på den gjennomprøvde Siemens ERTEC-200-teknologien

HMS Industrial Networks utvider sitt Profinet produkttilbud gjennom å introdusere Anybus-S Profinet-IRT grensesnitt med fiberoptiske kontakter.

Anybus-S: Nytt fiberoptisk PROFINET-IRT-grensesnitt basert på den gjennomprøvde Siemens ERTEC-200-teknologien
Den innebygde kommunikasjonsmodulen, Anybus-S for Profinet, kombinerer et Profibus-grensesnitt med IRT-funksjoner i henhold til klasse C-standarden. Den intelligente kommunikasjonsmodulen er basert på ERTEC-200-teknologien fra Siemens, og inkluderer alle analoge og digitale komponenter for et effektivt Profinet IO-grensesnitt med IRT-egenskaper, inkludert en integrert 2-port sanntidsbryter. Den fysiske nettverksforbindelsen gjøres via to SC-RJ fiberoptiske kontakter.

Denne modulen er spesielt ment for bruk innen bilindustrien. Mange bilprodusenter benytter fiberoptisk teknologi i sine eksisterende Interbus-installasjoner, og beveger seg nå over til Profinet med fiberoptisk dataoverføring. Introduksjonen av Profinet sees som en naturlig utvikling fra Interbus og vil foregå steg for steg over de neste fem årene.

Den integrerte Siemens ERTEC-200-prosessoren håndterer hele Profinet-protokollen på egenhånd, noe som helt og holdent avlaster feltinstrumentenes hovedprosessor fra protokollbehandling. Grensesnittet til den 2-ports RAM-baserte maskin og programvaren er standardisert, og funksjonaliteten er identisk med alle andre Anybus-S-moduler. Denne ombytteligheten er muliggjort gjennom en 16-pin RJ11 kontakt som sikrer forbindelsen til alle de andre feltbus og ethernet-modulene fra Anybus-S-familien, uten noen endringer av grensesnittet til de ulike enhetene.

PROFINET-IO tilbyr sanntidskommunikasjon med høy datagjennomstrømning og muliggjør bruk av industrielle IT-funksjoner. Den fiberoptiske dataoverføringen garanterer den høyeste immunitet mot elektromagnetiske forstyrrelser og avansert kvalitetsovervåking av dataoverføringer.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne