www.engineering-norge.com
HMS Industrial Networks AB

Få M-bus-måleenheter til å snakke til Modbus-TCP

Ny gateway fra HMS Industrial Networks muliggjør overvåkning av M-Bus-dataenheter fra Modbus-TCP-nettverk.

Få M-bus-måleenheter til å snakke til Modbus-TCP
M-Bus (Meter-Bus) er en utbredt kommunikasjonsstandard for avlesning av måleenheter. Den brukes mest i bygninger, for eksempel i strømmålere, gassmålere, vannmålere eller andre typer forbruksmålere. Ved å få data fra disse måleenhetene inn i et PLC- eller SCADA-system, kan brukere få en totaloversikt av energiforbruket, inkludert bygningsparametre som tidligere måtte kontrolleres separat.

Hvordan gatewayen fungerer
Anybus M-Bus til Modbus TCP-gatewayen dekoder M-Bus-telegrammer og kartlegger målerverdier til Modbus-registre. Kartlegging og konfigurasjon utføres i et nettbasert konfigurasjonsverktøy som lar brukeren konfigurere gatewayen uten programmering. Det er mulig å koble til opptil 20 M-Bus-slaver og konfigurere dem til å kommunisere på et Modbus-TCP-nettverk.

Tilkobling til flere nettverk med Anybus X-gateways

Løsningen kan utvides ved å sammenkoble M-Bus gatewayen med en Anybus X-gateway Modbus-TCP som gjør det mulig å koble M-Bus-enheter til de aller fleste industrielle nettverk. Det finnes tilgjengelige versjoner for CANopen, CC-Link, ControlNet, DeviceNet, EtherCAT, EtherNet/IP, Modbus RTU, PROFIBUS og PROFINET.

Å gjøre energisparing mulig
«Vi ser et stort marked for denne løsningen,» sier Niklas Selander, Produktsjef ved HMS. «Mange industriselskaper prøver for tiden å optimalisere sitt energiforbruk. Produksjonslinjene deres er ofte tilknyttet et slags industrielt nettverk, men bygningsparametre slik som strøm, vann, gass osv. blir ofte overvåket på separate M-Bus-systemer. Med vår nye løsning gjør vi det mulig for anleggseiere å optimere energiforbruket fra PLCer på Modbus-TCP og andre nettverk.»

http://tekinfo.link/rf65ddd836

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne