www.engineering-norge.com
HMS Industrial Networks AB

Fleksibel kommunikasjonsløsning for Scandisign AS

Scandisign eies av det norske SafeRoad-konsernet og er en ledende leverandør av LED-baserte trafikkskilt samt energieffektive lysskilt for flyplasser og parkeringshus med flere etasjer. Selskapets kunder krever ofte produkter som kommuniserer på ulike måter. Ved å integrere Anybus-IC fra HMS Industrial Networks i sine trafikkskilt har konsernet sikret kort time-to-market og en fleksibel, smidig løsning.

Fleksibel kommunikasjonsløsning for Scandisign AS
Scandisign AS fikk i oppdrag å implementere et nytt system med et skilt for å markere slutt på kjørefelt i et tunnelprosjekt i Oslo. Systemet krevde at skiltet hadde Profibus-kommunikasjon. Scandisign AS kontaktet norske AD Elektronikk, som er autorisert distributør for HMS Industrial Networks, for å få hjelp til å lage en fleksibel og kosteffektiv løsning. AD Elektronikk valgte å integrere Anybus-IC i skiltet for å håndtere Profibus-kommunikasjonen. Veien til sluttproduktet ble dermed rask, sikker, smidig og fleksibel for skiltene til Scandisign AS.

Rask implementering
Time-to-market er svært viktig for Scandisign AS siden selskapet må kunne tilby effektiv levering som møter kundenes behov. Behovet om et skilt med Profibus-kommunikasjon gjorde at Scandisign måtte finne en løsning raskt. Sluttproduktet skulle brukes i Festningstunnelen, en underjordisk tunnel i Oslo. Scandisign startet et samarbeid med AD Elektronikk. AD Elektronikk utviklet og designet raskt en løsning med Anybus-IC, en regulator, en bryter og en mikrokontroller. Delene ble så integrert i Scandisigns allerede eksisterende trykte kretskort. Kortet ble sendt til Scandisigns egen produsent, som sto for sluttproduksjonen. Flere enn 500 kretskort med Anybus-IC har nå blitt implementert i tunnelen.

Fleksibel veksling mellom to kommunikasjonssystemer
Noen måneder senere fikk Scandisign en ny bestilling fra kunden: nå trengte de en tilkobling via Ethernet/Modbus. TCP i stedet for Profibus. Scandisign så og forstod fleksibiliteten i Anybus-løsningen. I løpet av noen få uker var den nye tilkoblingsløsningen oppe og gikk. AD Elektronikk løste kommunikasjonsutfordringen ved å designe et nytt kretskort som ble plassert over det eksisterende kortet, en såkalt piggy back. Anybus-ICen og Ethernet RJ45-koblingen ble plassert på bæreren og så koblet til hovedkortet. AD Elektronikk gjennomførte også mindre oppdateringer på firmware for å håndtere både Profibus og Ethernet. På denne måten ble det samme hovedkortet brukt for begge kommunikasjonsløsningene. For å gjøre det enda billigere å produsere produktet, jobber AD Elektronikk nå med å redesigne kretskortet slik at løsningen forbedres ytterligere og gjør skiltene mer fleksible.

Anybus-IC-familien består av ombyttelige enkeltchip grensesnitt for industrielle nettverk. Produktene er optimalisert for feltinstrumenter, hvor små størrelser og forbindelse mellom flere nettverk er viktig. Alt er integrert på én kortløsning som passer perfekt i en standard DIL32 chipsokkel. Løsningen opptar bare 9 cm². Anybus-IC inneholder all digital og analog hardware sammen med nødvendig software for kommunikasjon med valgt nettverk. Dette er en utprøvd løsning som har blitt testet og godkjent for feltbus/Ethernet-konformitet. Anybus-IC fås som Profibus-DP slave, DeviceNet adapter, CANopen slave, Profinet slave og en kombinert EtherNET/IP adapter/Modbus-TCP slave. Alle Ethernet-versjonene av Anybus-IC inneholder funksjoner for industriell IT i tillegg til sanntids Ethernet-protokoll. IT-funksjonene inkluderer en dynamisk integrert webserver, FTP-server og en e-postklient.

Scandisign AS eies av SafeRoad-konsernet. Scandisign AS ble startet i 1998 og er i dag en av Norges største leverandører av LED-baserte trafikkskilt samt lysskilt for flyplasser og parkeringshus med flere etasjer. Alle produkter utvikles hos Scandisign og produseres eksternt hos samarbeidspartnere. Selskapets patenterte teknologi tilbyr overlegne egenskaper for kundene: Konsistent lys over store format (vidde opptil 2.4 m), lavt forbruk og liten platetykkelse.

SafeRoad-konsernet er en ledende leverandør av produkter og systemer for trafikksikring. Konsernet har 1.500 ansatte i ti land. Virksomheten omfatter en rekke løsninger – som skilt og trafikktekniske produkter, veimerking, veibelysning, bro- og veirekkverk, samt berg- og tunnelsikring. SafeRoad er også en ledende leverandør av marinaanlegg, balkongsystemer og produkter til utemiljø.

HMS Industrial Networks er en ledende selvstendig leverandør av integrert nettverksteknologi for automasjonsinstrumenter. HMS utvikler og produserer løsninger for kommunikasjon mellom automasjonsinstrumenter og industrielle nettverk. Utvikling og produksjon foregår på hovedkontoret i Halmstad, Sverige. Lokalsalg og service utføres av HMS' avdelinger i Chicago, Beijing, Karlsruhe, Milano, Mulhouse og Tokyo. HMS har over 150 ansatte og omsatte for 33 millioner i 2008. HMS ble dannet i 1988 og er oppført på NASDAQ OMX Nordic Exchange i Stockholm i kategorien Small Cap, Information Technology med ISIN SE0002136242.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne