www.engineering-norge.com
HMS Industrial Networks AB

CANopen grensesnitt på én brikke

Embedded CANopen grensesnitt reduserer utviklingsinnsatsen med opp til 70%.

CANopen grensesnitt på én brikke
HMS Industrial Networks har utvidet sin Anybus-IC familie med Anybus-IC for CANopen. Modulen er et lite, men kraftig embedded enkeltbrikke CANopen grensesnitt sertifisert av CANs brukerorganisasjon for konformitet med CANopen-standarden. Den nye komponenten utvider HMS’ Anybus-IC-familie som allerede består av utskiftbare løsninger for Profibus, Profinet, DeviceNet, EtherNet/IP og Modbus-TCP.

I en enkel kapsling på kun 8 kvadratcentimeter, inneholder Anybus-IC mikroprosessoren HMS NP30 med sin integrerte CAN-kontroller og fullfunksjons CANopen slave programvarestakk. Kretsen reduserer nødvendig utviklingssinnsats for å designe et CANopen grensesnitt med opp til 70%. I tilllegg er krav til plass og kraftforsyning minimalisert slik at selv små automatiseringsprodukter som barkodelesere eller motorstartere kan lønnsomt utstyres med et CANopen grensesnitt.

Anybus-IC har en 32-pinner «dual in line»-kapsling og krever kun en enkelt 5 Volt/150 mA kraftforsyning. Den fungerer som en standard CANopen slave og støtter Versjon 4 i DS 301 profilen. Opp til 144 byte inngangsdata og 144 byte utgangsdata er tillatt. Anybus-IC inneholder all maskin- og programvare nødvending til hva som helst av automatiseringsutstyr som skal kommunisere over et CANopen nettverk, man behøver kun å legge til konnektoren.

Ved bruk i intelligent utstyr med egen mikrokontroller, er Anybus-IC koplet opp via et raskt serielt TTL grensesnitt. Kretsen håndterer hele CANopen-protokollen og avlaster mikrokontrolleren fra alle tidskritiske kommunikasjonsoppgaver. Ved bruk i enkle automatiseringsenheter som ventilterminaler, som ikke har mikroprosessor, har Anybus-IC et skiftregister-grensesnitt og kan styre opp til 128 direkte inn- og utganger.

Alle medlemmer i Anybus-IC-familien er utskiftbare og tilbyr utstyrsprodusenter en enkel og effektiv måte å kople små- og mellomstore automatiseringsenheter til alle viktigste feltbuss- og industriell Ethernet-nettverk, med bare én utviklingsjobb.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne