www.engineering-norge.com
HMS Industrial Networks AB

Bro mellom Profibus og Modbus-TCP-nettverk med Anybus® X-gateway™

En brukervennlig og intelligent Gateway binder sammen Schneider Electric, ABB eller GE PLS’er med Siemens automatiseringssystemer og nettverk.

Bro mellom Profibus og Modbus-TCP-nettverk med Anybus® X-gateway™
Anybus X-gateway fra HMS Industrial Networks lar systemintegratorer enkelt overføre I/O data mellom to forskjellige PLS-systemer og nettverk. X-gateway er en konfigurerbar, frittstående gateway som gjør det mulig for fabrikkutstyr i et Profibus-nettverk å kommunisere med utstyr i et Modbus-TCP-nettverk og omvendt. Typiske applikasjoner er installasjoner med en miks av Siemens og Schneider Electric, ABB eller GE PLS’er. Ett eksempel er en bilfabrikk som skal integrere Profibus-baserte segmenter med en industriell Ethernet-basert kontrollapplikasjon med den populære protokollen Modbus-TCP.

X-gateway er en kompakt enhet med standard DIN-skinnemontering og med 24 Volt industriell kraftforsyning. Den fungerer som en tjener (slave) i Modbus-TCP-nettverket og som master på Profibus-siden. Masterfunksjonen i Profibus er konfigurert med HMS’ Anybus NetTool for Profibus, et kraftig men brukervennlig, windowsbasert konfigurasjonsverktøy som kommer gratis med X-gateway. Etter at den initielle konfigurasjonen er lastet ned til X-gateway, transporterer den opp til 512 byte inn- og 512 byte utdata transparent mellom Modbus-TCP og Profibus. Opp til 124 Profibus-slaver kan kobles til gatewayen. I tillegg til overføringsegenskapene, inneholder X-gateway en kraftig innebygget web-server på Modbus-TCP-siden, som støtter web-basert fjerndiagnose og visualisering. Selv en OPC-server inngår i leveransen av X-gateway. X-gateway inneholder Profibus og Modbus-TCP kommunikasjonsgrensesnitt som er sertifisert for full kompatibilitet med de respektive protokollstandardene.

Anybus X-gateway-familien er en produktlinje med over 200 utprøvde, robuste og ferdig til bruk gatewayer for tilkobling til nesten alle mulige kombinasjoner av to industrielle nettverk. Produktfamilien støtter 17 forskjellige feltbuss- og industrielle Ethernet-nettverk som Profibus, DeviceNet, CANopen, CC-Link, EtherNet/IP, Profinet og mange flere. Alle versjoner arbeider på samme måte og gir en fleksibel standardløsning for å knytte sammen to industrielle nettverk.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne