www.engineering-norge.com
HMS Industrial Networks AB

Konsistente kommunikasjonsgrensesnitt for Baldor

Baldor Electric har oppgradert utvalget sitt av smart drives med HMS. Produktene kan nå kommunisere med en PLS, de er mer mottakelige for kommunikasjonsstandarder og kommunikasjonsgrensesnittene deres er konsistente i hele utvalget.

Konsistente kommunikasjonsgrensesnitt for Baldor
«Vi ville utvikle forbedrede versjoner av våre MotiFlex e100 trefase driveprodukter slik at de ble i stand til å kommunisere med enhver PLS og passe bedre overens med industrielle feltbussystemer. Strategien for å oppnå dette var å bruke standardiserte løsninger fremfor å utvikle grensesnittene selv. Vi bestemte oss for en slik løsning fordi time-to-market var en kritisk faktor og fordi utvikling av grensesnitt ikke ligger under vår kjernekompetanse. Verdien HMS' løsninger tilførte oss gikk over all forventning», forklarer David Greensmith, produktsjef hos Baldor Electric.

Baldors e100 AC drives passer for bruk i frittstående motion control-systemer eller systemer i nettverk. Disse er nå kompatible med industristandardene Ethernet/IP, Modbus TCP og Powerlink. I tillegg til penge- og plassbesparende løsninger for mange vanlige automasjonskrav for enakseinnretninger, har drivene et Ethernet-grensesnitt som er kompatibelt med den deterministiske Ethernet-kompatible motion control-standarden Powerlink. De allsidige drivene kan brukes til å kontrollere roterende og lineære servomotorer, lineære motorer, closed loop vector-motorer og i V/Hz kontrollmodus.

«Dette systemet er et av de aller første av sin type: det integrerer CANopen, det tilbyr sanntids Ethernet og det tilpasser seg kommunikasjonsstandarder på en smidig måte. Vår nye produktlinje utstyrer systembyggere med en universell driveplattform som kan brukes på mange ulike måter tilpasset forskjellige kunder og applikasjoner, fra frittstående motion control-systemer til systemer i nettverk tilknyttet PLSer eller andre innretninger. Denne løsningen forenkler automatisering for matvarer, etikettering, pakking, elektronikk, trykk, tre/metallarbeider m.m.», legger David Greensmith til.

Den integrerte Mint Lite-kapasiteten blir nå festet uten kostnad på alle Baldors Micro Flex e 100 og MotiFlex e100. Den støtter en rekke elementære motion programmeringskrav inkludert relative og absolutte bevegelser, S-rampeprofiler, støt- og målsøkende bevegelser, skifte av målposisjoner i bevegelse, registrering av bevegelser og reaksjon på sanntids triggerhendelser. Programmeringssystemet gjør frittstående drives i stand til å lage løsninger for mange vanlige automasjons- og maskineringsoppgaver som skjæring eller lengdemating, indeksering av akser, enkle plukk- og plassèr-bevegelser og maskintilpassinger som endring av styring eller stoppeklosser for å omstrukturere maskineri for nye batcher. Denne egenskapen er spesielt nyttig i Fieldbus-tilkoplinger og gir brukeren mulighet til å velge et standard drive control-grensesnitt eller optimere prosessdata og egenskaper for applikasjonen.

Fleksible, konsistente og åpne kommunikasjonsmoduler
« Fordelen med HMS Anybus er at den tilbyr et samlet grensesnitt. Produktlinjen er sjeldent konsistent. På denne måten reduseres engineeringkostnadene. Vi har den samme produkttypen for alle ulike feltbuser», forklarer David Greensmith.

« Vi har vurdert tilbudene til to eller tre leverandører, men når alt kom til alt var løsningen fra HMS mer konsistent og mer standardisert. Løsningene er også svært kompakte. Det var et viktig poeng for de minste størrelsene i vår driveportefølje. Anybus-CC, løsningen vi har implementert, er også svært enkelt å installere».

Anybus CompactCom (Anybus-CC)-modulen er beregnet på OEM. Den sørger for øyeblikkelig tilkopling til alle ledende feltbuser, industrielle Ethernet-protokoller, serie-, USB- og trådløsnettverk uten at noen hard- eller softwareendringer må foretas i automasjonsenheten din. Automasjonsinnretninger med integrert Anybus-CC slot kan bruke enhver Anybus-CC-modul. En modul for et gitt nettverk kan enkelt byttes med en annen dedikert Anybus CC-modul og øyeblikkelig kobles til dette nettverket uten behov for hard- eller softwareendringer i automasjonsenheten. Anybus-CC muliggjør besparelser i utviklingskostnader på opp mot 70 prosent sammenlignet med å utvikle løsninger selv. Standardisert hardware og software forholder seg til hverandre uavhengig av nettverket. Et annet viktig poeng var tilrettelegging for mye mer fleksibel kommunikasjon med PLSer. Takket være HMS kunne våre drives kontrolleres av en PLS ved å bruke industristandarder. Med HMS kan vi forholde oss til alle viktige feltbuser. I tillegg til sin egen lokale input/output (I/O)- og Canopen-utvidelse, har våre drives også slots til for option-kort, noe som gir konfigurerbarhet for spesifikke applikasjoner inkludert bruk av Anybus-CC. HMS er utvilsomt en partner for fremtiden fordi selskapet tilbyr fleksibilitet for de eksisterende produktene våre samt nye generasjoner av drives», konkluderer David Greensmith.

Baldor Electric er et amerikansk selskap med hovedkvarter i Fort Smith, Arkansas. Med 7000 ansatte, en omsetning på 2 milliarder USD og 26 fabrikker i USA, Canada, England, Mexico og Kina, er dette selskapet den ubestridte markedslederen i USA. Baldor selger sine løsninger gjennom søsterselskaper eller distributører i flere enn 70 land. Drives og kontrollutvikling er lokalisert på to steder, på hovedkvarteret i USA og i UK.

«Selskapets bakgrunn er motion control og posisjonering for ganske komplekse systemer», forklarer David Greensmith. « Vi har en ledende stilling innen intelligent drive programmerbarhet basert på fleksibilitet og brukervennlighet.»

Ved Baldors europeiske hovedkvarter i UK er det 92 ansatte, hvorav 30 er involvert i utvikling.

Mer informasjon: http://www.baldormotion.com/products/servodrives/overview.asp

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne