www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

Ny frekvensomformer fra NORD – allsidig, nettverksbasert og kraftig

NORD DRIVESYSTEMS har med NORDAC PRO SK 500P lansert en toppmoderne skapmontert omformer med den nyeste komponentteknologien og optimal funksjonalitet, konnektivitet og modularitet. Omformerne har et imponerende antall grensesnitt for kommunikasjon og feltbusser, innovative funksjoner og mange utvidelsesmuligheter, slik at de enkelt kan integreres i alle automatiseringsarkitekturer.

Ny frekvensomformer fra NORD – allsidig, nettverksbasert og kraftig
De nye frekvensomformerne i NORDAC PRO-serien gir optimal funksjonalitet, konnektivitet og modularitet

De nye frekvensomformerne i NORDAC PRO-serien kommer i forskjellige versjoner og kan brukes ved et stort utvalg applikasjonsbehov. Den modulbaserte seriens funksjoner kan utvides ytterligere med kontroll, sikkerhet og valgfrie moduler. Brukerne får også nytte av en ekstra kompakt design i bokstørrelse. Den slanke designen sparer plass i koblingsskapet og gjør det mulig å montere flere omformere ved siden av hverandre. Omformerne er tilgjengelige i effektområdet fra 0,25 til 5,5 kW.

Fleksible kommunikasjonsmuligheter

Det siste tilskuddet til serien har et stort antall grensesnitt. I tillegg til standard CANopen-grensesnitt har omformerne en multichip for industrielt Ethernet. Denne gjør det mulig å bruke de viktigste sanntids-Ethernet-standardene med ett enkelt grensesnitt. Du kan enkelt bruke parametere til å angi protokollen du trenger, enten det gjelder ProfiNet, EtherNET IP, POWERLINK eller EtherCat. Enhetene kan også parameteriseres via USB-porten, uten ekstern strømtilførsel (programmering i boksen). SD-kortsporet for lagring og overføring av parametere er også svært praktisk. I tillegg har omformerne muligheter til fem eller seks digitale og to analoge innganger, to digitale og én analog utgang, to potensialfrie flerfunksjonsreleer, et HTL/TTL pulsgivergrensesnitt samt et universelt pulsgivergrensesnitt.

Intelligente og kraftige

I likhet med alle andre frekvensomformere fra NORD har NORDAC PRO SK 500P-serien en kraftig PLC for funksjoner i nærheten av drevet. Den presise strømvektorkontrollen gir optimalt dreiemoment ved forskjellige belastninger og hastigheter, og garanterer driftssikkerheten med overbelastningsreserver, noe som trengs f.eks. i forbindelse med oppstart. Omformeren kan brukes både med og uten tilbakeføring og kan drive både synkron- og asynkronmotorer. Den integrerte bremsechopperen for 4-kvadrantdrift er en del av den grunnleggende utstyrspakken for hele serien, i tillegg til motorbremsstyring, som er viktig for blant annet løfteutstyr. NORD leverer omformerne med integrert STO og SS1.

Perfekt til alle applikasjoner

NORDs nye løsning for montering i koblingsskap er tilgjengelig som maskinomformer (SK 500P) og som applikasjonsomformer (SK 530P og SK 550P). I motsetning til den fullt utstyrte applikasjonsomformeren er maskinomformeren en økonomisk optimert enhet med et redusert antall grensesnitt. Den utfører likevel funksjonskrevende oppgaver som integrert PLC, tilbakeføringskontroll og posisjonering. SK 530P har også SD-kortspor, USB-grensesnitt, pulsgivergrensesnitt og muligheter til utvidelse med en valgfri SK CU5-modul. På den annen side er SK 550P førstevalget for tilkobling til kontrollsystemer via industrielt Ethernet.

Salget er forventet å starte i fjerde kvartal i 2019.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 15 000+ IMP-følgerne