www.engineering-norge.com
HMS Industrial Networks AB

Produksjon av glassbeholdere for farmasøytisk bruk

SPAMI, et selskap i Stevanato Gruppen, har utviklet et inspeksjonssystem for å forbedre kvaliteten til glassprodukter. Systemet bruker kontrollteknologier av høy kvalitet for å screene glassrøret når det ankommer fabrikken og når produktet er ferdig. Systemet inkluderer et visuelt inspeksjonssystem (NoVIS), et system for kontinuerlig temperaturmåling samt behandlingssytemet CLEANER med digitale bilder som er i stand til å finne og fjerne defekter så små som noen få mikrometer i det ferdige produktet. Det fullt integrerte prosessmaskineriet sørger for mål av glassrørdiameteren, veggtykkelsen og temperaturen ved bruk av infrarøde pyrometre (Pyrometer Annealing control) for en fullverdig kvalitetskontroll, og motoriserte brennere gir full kontroll over posisjoneringen deres.Bruken av dette systemet gir Stevanato en kvalitetsfordel sammenlignet med andre produsenter. I sitt avanserte system bruker SPAMI HMS Anybus omformere i koblingen mellom visuelle inspeksjonskameraer og PLSer som kontrollerer produksjonslinjene.

Produksjon av glassbeholdere for farmasøytisk bruk
Stevanato Gruppen ble grunnlagt I 1949 som en håndtverkerbedrift i en region med sterke glassmakertradisjoner, og er nå en etablert industrivirksomhet som produserer avanserte teknologiske systemer.

Gruppen består av to avdelinger. Glassavdelingen spesialiserer seg spesielt innen produksjon av primæremballasje for glassturbiner for farmasøytisk bruk. Den tilbyr et godt utvalg produkter fra de helt tradisjonelle primæremballasjene som ampuller og småflasker til produkter som innsatser i selvinjeksjonsutstyr og pennesystemer, inkludert sterile sprøyter som kan fylles.

Engineeringavdelingen omfatter selskapene SPAMI og Optrel, og fokuserer på design og produksjon av maskineri og utstyr til omdanning, visuell inspeksjon og overvåking av glassrørbeholdere. Synergien mellom de to avdelingene sikrer at Stevanato Gruppen har full kontroll over hele produksjonsprosessen fra innkjøp av råvarer til ettersalg og support.

“SPAMIS produkter er beregnet både på selskaper innen gruppen og for salg til andre eksterne selskaper”. De mekaniske og elektriske løsningene som er installert i formingsmaskinene, er designet for å sørge for størst mulig presisjon og de beste resultatene i produksjonen av glassbeholdere.

Alle komponentene som brukes til å forme det flytende glasset, er installert og nøye kontrollert for å garantere den dimensjonelle toleransen til ampullene, sprøytene, innsatsene og medisinflaskene. Komponentene som er installert i formingmaskinene og transportbåndene har blitt spesielt utplukket for å unngå forurensing av beholderne. Prosessen er fullautomatisert fra innsetting av røret til pakking.

Produksjonssyklusen starter med glassrøret som innehentes eksternt i deler med lengde på cirka 1,5 m samt med passende diameter for størrelsen på det ferdige produktet. Glassrøret mates inn i roterende formingsmaskiner med behandlingshoder, og varmes opp av brennere. Avhengig av behandlingssyklusen, som velges etter produktet som skal lages, formes åpningen og bunnen til flasken, ampullen, sprøyten etc. på denne måten.

Følgende utstyr er installert i linjen:
Nedenfor fomingsmaskinene er det et transportbelte der dimensjonale og kosmetiske inspeksjoner utføres ved hjelp av kameraer for å sikre en skikkelig sjekk av glassbeholderne. “ Det dreier seg om dimensjonsmål som utføres ved å analysere bildet, forklarer Gobita. “ Siden produktet utsettes for mekanisk belastning under bearbeidingen, har vi en kjøleovn med en varmesyklus som eliminererer spenningen i glasset”. Den siste delen omfatter kvalitetskontroll av det ferdige produktet og automatisk emballering. Det understrekes at den siste delen av syklusen utføres på en måte som sikrer at påkrevd kvalitet og sterilitet i farmasøytiske applikasjoner.

Det er flere konkurrenter i markedet som opererer på et internasjonalt nivå.” Våre hovedkonkurrenter finnes i Tyskland og Amerika, mens de italienske selskapene er mye mindre enn våre”, forklarer Gobita.

Den ekstraverdien SPAMI tilbyr, finnes primært i produktkvaliteten som har sørget for solid vekst innen selskapets segment”. Siden produktene våre brukes i farmasøytiske applikasjoner, har de svært høye kvalitetskrav og må etterkomme strenge regler. Dette krever et høyt antall godt kvalifiserte kvalitetskontrollmedarbeidere”, fortsetter Gobita. “ Forskjellen mellom oss og konkurrentene våre ligger her. Kapasiteten vår innen forskning og utvikling er også en faktor; når farmasøytiske firmaer spør etter prøveprodukter som skiller seg fra standardproduktene, står vi for vi for produktdesignet fordi vi kan tilpasse systemene våre. I likhet den mekaniske avdelingen som produserer gruppens systemer, kan SPAMI tilpasse disse systemene til å møte produktkravene. Videre kan vi tilby kundene våre skreddersydde systemer. Det er viktig å merke seg at det finnes mange standardprodukter i farmasøytisk sektor, men det er også mange spesialprodukter som øker i antall. Disse produseres for det meste ad hoc. Da trengs en spesiell maskin, og som oftest må en allerede eksisterende maskin modifiseres.

Et positivt samarbeid med HMS
Samarbeidet med HMS kom til for å løse et spesielt kommunikasjonsproblem.
Mekanisk avdeling hadde utviklet en applikasjon for å utføre en rekke produktkvalitetssjekker basert på vision-teknologi. Mer spesifikt skulle Cognex smart kameraer kobles til PLSer fra Siemens " Dermed måtte vi få kameraer med Ethernet-grensesnitt til å kommunisere med PLSer med Profibus-protokoll”, forklarer Gobita. “ Etter grundig research, og ved hjelp fra EFA Automation – eneleverandør i Italia av HMS’ GATEWAY-løsninger – bestemte vi oss for Anybus-innretninger som løste kommunikasjonsproblemet mellom utstyret vårt”.

Andre potensielle leverandører ble vurdert på tidspunktet, men HMS var det eneste selskapet som kunne tilby et tilfredsstillende utvalg av protokollomformere. “ Denne store tilgjengeligheten var avgjørende for valget vårt fordi våre applikasjoner ofte er svært forskjellige fra hverandre. I begynnelsen måtte vi for eksempel drifte Profibus-protokollen siden den ble brukt i PLSene fra Siemens, men selskapet vårt buker vanligvis også programmerbare styringer fra andre leverandører. Dermed er der essensielt for oss å ha en omfattende produktlinje.” Det første HMS-produktet som ble brukt, var en enhet fra serien av Anybus-omformere som omformer fra Profibus til Modbus på Ethernet: Anybus X-gateway.

Flere enn en Anybus-omformer kan installeres på hver produktlinje. “ Til nå har vi brukt et antall omformere fordi applikasjonen har blitt brukt i ulike systemer”, fortsetter Gobita. “Smartkameraer brukes for å kontrollere produktets ulike kvalitetsaspekter og må installeres i flere ulike posisjoner i systemet. Dette er ikke en “one-off”-applikasjon HMS-omformer, men en applikasjon som har blitt standard for oss”. Vi er svært fornøyd med valget vårt. Anybus-produktene fra HMS er solide, funksjonelle og enkle i bruk sammenlignet med tilsvarende enheter vi har prøvd. Vi vet alle at det ikke er vanskelig å finne komplekse løsninger, men at det kan være vanskelig å finne enkle.

Vi har ikke hatt noen problemer etter at produktet kom i hus. Fremover planlegger vi å bruke HMS Anybys-omformere også i andre produksjonslinjer, der de vil kobles tett til våre kontrollsystemer via kameraer. Og, siden standarder setter stadig strengere krav, er det uunngåelig at kontroller med kameraer kommer til å øke”, konkluderer Gobita.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne