www.engineering-norge.com
HMS Industrial Networks AB

Kommunikasjon innen industrien blir trådløs

Den nye Anybus® Wireless Bridge fra HMS er en løsning for å utvide Ethernet-nettverk innen industrien med trådløs kommunikasjon. Løsningen gjør det mulig å koble sammen industrimaskiner med Profinet, EtherNet/IP og Modbus TCP, via en trådløs tilkobling.

Kommunikasjon innen industrien blir trådløs
Med Anybus Wireless Bridge tar HMS Ethernet-kommunikasjon innen industrien inn i den trådløse tidsalderen. Akkurat som navnet tilsier, er produktet en trådløs bro mellom to punkter i et Ethernet-nettverk i en industribedrift. Det kan også brukes til å koble maskiner til en eksisterende trådløs infrastruktur.

Løse problemer for systemintegratorer
Ved å koble sammen industrimaskiner og nettverk gjennom en trådløs forbindelse gjør Anybus Wireless Bridge livet lettere for systemintegratorer og nettverksdesignere som må opprette forbindelser gjennom farlige områder, steder det er vanskelig å nå, eller flytte installasjoner til steder der det ikke er ønskelig med kabler. Wireless Bridge er kompatibel med de viktige industri-Ethernet standardene Profinet, EtherNet/IP og Modbus TCP, og gir brukerne en robust og vedlikeholdsfri trådløs forbindelse.

«Vi ser et økende behov i markedet for trådløs kommunikasjon med industrikvalitet», sier Henrik Arleving, produktlinjeleder innen fjernledelse i HMS. «Trådløs teknologi er svært pålitelig nå til dags, og den blir mer og mer akseptert på markedet for industri- automatisering. Anybus Wireless Bridge gir en enkel løsning på kompliserte forbindelsesproblemer og er likevel bare nok et trinn i våre forsøk på å gjøre det enklere å lage nettverk innen industrien».

Hvordan den fungerer

Anybus Wireless Bridge gjør at industrielt Ethernet-basert utstyr kan forbindes via trådløs teknologi og gjør det mulig å forbinde protokoller, slik som Profinet,
EtherNet/IP, Modbus TCP, etc. over en avstand på opp til 400 meter (rekkevidde i friluft).

Trådløse overføringer skjer via Bluetooth eller WLAN-teknologi. Mens WLAN-løsningen gir større båndbredde takket være en større frekvensrekkevidde på de overførte trådløse signalene, gir Bluetooth-løsningen en enda mer pålitelig og støyresistent trådløs forbindelse siden Bluetooth skifter mellom forskjellige frekvenser.

Les mer på:
http://www.anybus.com/products/wireless_bridge.shtml

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne