www.engineering-norge.com
HMS Industrial Networks AB

HMS starter grønt automasjonsinitiativ

Industriell kommunikasjonsteknologi muliggjør energistyring over hele anlegget innenfor automasjonssystemer.

HMS starter grønt automasjonsinitiativ
På SPS/IPC/Drives-automasjonsmessen i Nürnberg i Tyskland kommer HMS Industrial Networks til å presentere flere løsninger rettet inn mot energistyring i automasjonssystemer. Ny forskning fra AIDA-gruppen av tyske bilprodusenter (Audi, BMW, Daimler, Porsche, VW) og brukerorganisasjonen for Profibus viser at industrielle nettverk spiller en stor rolle i gjennomføringen av kontrollstrategier for energioptimalisering på anleggsgulvet.

Anybus® innesluttede moduler med energiprofilstøtte
Som en av de ledende produsentene av industrielle nettverksløsninger har HMS alt introdusert de PROFIenergy-konforme Anybus innesluttede kommunikasjonsmoduler. Støtte for videre energistyringsprofiler vil følge så snart de blir stabilt og vidt akseptert.

Anybus-porter muliggjør umiddelbar energikontroll

HMS har funnet ut at det kan ta litt tid før de siste energistyringsstandardene vil bli brukt over hele anlegget. I mellomtiden kan HMS tilby et bredt spekter av løsninger som i all hovedsak er rettet inn mot systemintegrerere og sluttbrukere. Disse løsningene muliggjør integrering av standard automasjonsutstyr til moderne feltbuss- eller industrielle Ethernet-kommunikasjonssystemer, noe som øker nivået på automasjonen, systemeffektiviteten og energistyringen.

Med serien Anybus Communicator av intelligente protokollomformere er systemintegrerere og sluttbrukere i stand til å integrere eksisterende automasjonsutstyr via standard serielle RS-232 eller Modbus-RTU-grensesnitt til moderne industrielle feltbuss- eller Ethernet-nettverk. Anybus X-portene gir samme verdier som kobler sammen forskjellige nettverk. Begge portfamiliene muliggjør en gjennomsiktig strøm av informasjon gjennom hele anlegget, inkludert evnen til å slå av alt automasjonsutstyr under produksjonsstans og stille perioder på en synkronisert måte, noe som er et tillegg til den totale energistyringen og anleggseffektiviteten. Et godt eksempel er integreringen av standard kretsbrytere — som vanligvis ikke tilkobles av nettverket — inn i moderne industrinettverk.

Netbiter® fjernstyring legger til flere grønne effekter
HMS’ Netbiter-løsning for M2M-fjernstyring gjør at brukerne kan få en oversikt over sine apparaters energiforbruk. Den innovative produktlinjen Netbiter ble nylig tildelt den svenske E-prisen 2011. Det er en del av et apparat oppfunnet av Jeff Electronics. E-prisen deles ut til selskaper som kombinerer energi, effektivitet og økonomi for å redusere kostnader, minimalisere miljøpåvirkningen og øke konkurranseevnen.

»Vår grønne automasjonsinitiativ vil hjelpe bedrifter med å spare energi og redusere sitt karbonfotavtrykk, mens produktiviteten og fortjenesten øker» sier Staffan Dahlstrom, adm. dir. hos HMS Industrial Networks AB.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne