www.engineering-norge.com
HMS Industrial Networks AB

PROFINET migrasjon gjøres enkelt med nye Anybus X-gatewayer fra HMS

HMS Industrial Networks har lansert en rekke nye Anybus X-gatewayer som muliggjør kommunikasjon mellom flere industrielle nettverk og PROFINET IRT. Den nye X-gatewayene kan koble PROFIBUS og CANopen til PROFINET IRT med fiber, og ControlNet, EtherNet / IP og DeviceNet til PROFINET IRT med kobberkabler. Den nye X-gatewayene hjelper fabrikkeiere og maskinbyggere å migrere til PROFINET uten å gjøre endringer i sine eksisterende maskiner.

PROFINET migrasjon gjøres enkelt med nye Anybus X-gatewayer fra HMS
Mange industribedrifter i dag implementerer industrielle Ethernet-nettverk som PROFINET. Imidlertid er det ofte eksisterende delsystemer og maskiner som allerede er i nettverk og må tas med i de nye nettverkene. Anybus X-gatewayer fra HMS tilbyr en enkel måte å koble eksisterende delsystemer til PROFINET.

Hva er nytt?
Anybus X-gatewayer har lenge vært i stand til å koble PROFINET til flere feltbuss og industrielle Ethernet-nettverk. HMS utvider nå tilkobling til å dekke PROFINET IRT (Isochronous Real Time) for både kobberkabler og fiber. Nye nettverk for kobber er ControlNet, EtherNet / IP og DeviceNet mens nye nettverk for fiberoptikk er PROFIBUS og CANopen.

Å muliggjøre PROFINET migrasjon
PROFINET IRT brukes av mange store europeiske bilprodusenter, særlig de i AIDA-gruppen, og er en av de raskest voksende industrielle Ethernet-nettverk på markedet, sier Niklas Selander, produktsjef hos HMS. Ved å bruke en Anybus X-gateway kan fabrikkeiere beholde eksisterende utstyr og bare koble det til PROFINET IRT nettverk. Dette maksimerer investeringen i sine eksisterende maskiner og øker farten på migrasjon til PROFINET. Maskinbyggere får også nytte av dette siden de ikke trenger å utvikle denne tilkoblingen selv, og behøver bare å bruke en Anybus X-gateway for å koble sine maskiner til PROFINET IRT.

Slik fungerer det

De nye Anybus X-gatewayene kopierer I/O-data mellom ethvert industrielt nettverk og PROFINET IRT. Gateway-innstillinger som gjelder eksempelvis I/O-størrelser er konfigurert i et Windows-basert terminalgrensesnitt som betyr at det ikke er nødvendig med programmering.

PROFINET-grensesnittet til X-gateway fungerer som en I/O-enhet på PROFINET IRT-nettverket og støtter opp til 220 byte av I/O for både inn- og utdata. Gatewayens overføringshastighet er 100Mbit/s (full dupleks) og bruker to RJ45 kontakter (kobber) eller to SC-RJ-kontakter (fiberoptisk) og tillater installasjoner i linje eller ring topologi. Den integrerte 2-ports IRT-switch er en annen svært verdifull ressurs, som eliminerer behov for dyre eksterne switch.

De nye Anybus X-gatewayene muliggjør kommunikasjon mellom PROFINET IRT og flere industrielle nettverk. I dette bildet PROFIBUS.

Hva er en X-gateway?
Anybus X-gatewayer tillater to forskjellige nettverk å snakke med hverandre. Forenklet kan du si at det er en sanntids oversetter mellom to nettverk. Gatewayene løser viktig industrielle kommunikasjonsproblemer for systemintegratorer og sluttbrukere som arbeider med industrielle nettverksdesign, og tilbyr en rask og enkel måte å koble sammen to ellers uforenlige nettverk.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne