www.engineering-norge.com
HMS Industrial Networks AB

Hvordan kan du koble robotceller til alle industrielle nettverk?

SVIA i Sverige bruker Anybus X-gateways å koble sine DeviceNet-baserte robotceller til nettverket som deres kunder bruker.

Hvordan kan du koble robotceller til alle industrielle nettverk?
Seende roboter
Svensk Industriautomation (SVIA) er et raskt voksende automatiseringsselskap i Jönköping, Sverige, De utvikler robotsystemer for kunder i Norden, Tyskland, Storbritannia, Nederland og USA. Systemene er satt sammen av robotceller som er i stand til å kommunisere med andre systemer i en fabrikk. Sentralt i robotcellen er SVIA eget vision system kalt Pickvision. Visionsystemet detekterer nøyaktig hvordan en bestemt gjenstand er plassert på et transportbånd og gjør det dermed muli for en robot for å plukke opp objekt. Enkelt sagt kan vi si at SVIA får roboten til å se. Denne revolusjonerende teknologien er blitt svært populær i automatiseringsmarkedet og har medført at SVIA har doblet sin omsetning i løpet av de siste årene.

"Vår styrke ligger i enkelheten", sier Anders Mandorsson, designer og prosjektleder i SVIA. "Det er veldig enkelt å programmere roboten til hva den skal plukke fra transportbåndet, og så er den klar". Ved å bruke Pickvision programvare, tar brukeren et bilde av objektet som skal hentes fra båndet. Programmet oppdager automatisk formen på objektet. Hver gang denne formen dukker opp i kameraet, er roboten i stand til å finne ut hvordan den plukke komponenten.


Koble til DeviceNet og PROFIBUS


Som de fleste avanserte automasjonssystemer trenger SVIA robotcellene å kommunisere med et fabrikkdekkende industrielt nettverk. Tilkobling til denne type kommunikasjon er ikke alltid problemfritt. «For ett par år siden bygde vi en robotcelle for en kunde som lovet oss tilgang til deres PROFIBUS-systemet. Etter noe prøving ble det klart at systemet vårt burde være en egen node i fabrikkens nettverk. Det var da vi kom over Anybus X-gateways fra HMS. Vi prøvde installerte den inn i et skap, og gatewayen håndterte konvertering mellom vårt DeviceNet baserte system og kundens PROFIBUS-systemet på en svært elegant måte», sier Anders Mandorsson.

Siden den gang har SVIA brukt Anybus X-gateways i mange av robotcellene de har leverer til kunder over hele verden. Igjen, enkelhet er nøkkelen. "Vi bruker DeviceNet som standarden i de fleste av våre løsninger. I stedet for å håndtere konvertering til andre nettverk i vårt system trenger vi bare å installere en X-gateway fra HMS. Det er billigere, men fremfor alt blir det enklere for kunden ettersom han får  et klart grensenitt mellom vårt system og sitt eget fabrikknettverk", sier Anders Mandorsson.

Slik fungerer det

SVIA robotceller kommer vanligvis med roboter fra ABB, som opererer på et DeviceNet basert nettverk. Robotene kan enkelt kommunisere med et annen DeviceNet-nettverk. Skal de skal være koblet til et annet nettverk, for eksempel et PROFIBUS nettverk (med en PLS fra Siemens) eller en EtherCAT nettverk (med en PLS fra Beckhoff) er det behov for en "«oversetter". Anybus X-gateways håndterer konvertering mellom de to nettverkene via sin innebygd programvare. Telegrammene restruktureres fra et nettverk og gjøre dem forståelig i det andre nettverket. Konfigurasjonen er utført i løpet av noen minutter ved hjelp av Anybus Configuration Manager programvare. Det er ikke nødvendig å utføre noe programmering.

Fleksibilitet

SVIA robotceller er svært fleksibel og kan lett justeres for å imøtekomme ulike kundesegmenters behov som montering, pakking, boring. Ved hjelp av Anybus X-gateways er SVIA også svært fleksibel når det gjelder nettverk de kan koble seg til. "For å være ærlig, tenker vi ikke mye på nettverk lenger", sier Anders Mandorsson. "Når vi utvikler et robotsystem bestiller vi bare X-gateway. Denne gatewayen konverterer til kundens industrielle nettverk - vi kobler vårt system til fabrikkens nettverk, og det fungerer".
Hvordan kan du koble robotceller til alle industrielle nettverk?
Bildetekster:
I Pickvision bestemmer operatøren hva du skal plukke fra transportbåndet. Et bilde blir tatt av hvert element og programvaren identifiserer figurene.
Hvordan kan du koble robotceller til alle industrielle nettverk?
Når robotcellen er i drift overvåkes båndet av et kamera...
Hvordan kan du koble robotceller til alle industrielle nettverk?
... og gjør det mulig for roboten å vite nøyaktig hva den skal plukke, og hvordan komponenten skal plukkes opp.
Hvordan kan du koble robotceller til alle industrielle nettverk?
En Anybus X-gateway håndterer konvertering mellom robotskapets DeviceNet system og sluttkundens  nettverk.
Hvordan kan du koble robotceller til alle industrielle nettverk?
Anders Mandorsson

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne