www.engineering-norge.com
HMS Industrial Networks AB

IXXAT CAN-repeatere reduserer kablingskostnader og øker systempåliteligheten

HMS Industrial Networks lanserer nå en ny serie med CAN-repeatere under IXXAT-merket Disse utprøvde produktene muliggjør sammenkobling av to eller flere CAN-nettverkssegmenter, gir dem galvanisert isolering, og eliminerer effektene fra EMI (elektromagnetisk interferens).

IXXAT CAN-repeatere reduserer kablingskostnader og øker systempåliteligheten
CAN-repeaterne tilbys under HMS' nylig oppkjøpte IXXAT-merket, og gjør det mulig for maskinbyggere og systemintegratorer å bruke utvidede CAN-topologier, inkludert tre- eller stjernetopologier. Videre gir den integrerte galvaniske isoleringen en innebygd beskyttelse mot overspenning, og antistøy-kretsen til enhetene eliminerer effektene fra EMI. IXXAT-repeatere er spesielt designet for bruk i industrimiljøer hvor de møter høye krav til robusthet, temperaturområder og sikkerhet.

Hvordan det fungerer
Ved å bruke en repeater er det mulig å bygge uavhengige elektriske segmenter, som kan termineres optimalt med tanke på signaler. Repeateren øker systempåliteligheten betraktelig, delvis fordi den forsterker signalkvaliteten, og delvis fordi den gjør det mulig å isolere feil – noe som holder det resterende CAN-systemet fullstendig operasjonelt. Videre oppdager den implementerte overvåkningsfunksjonen, CAN-linjer som er forstyrret, eller som svikter. Disse linjene blir automatisk frakoblet, noe som tillater at det resterende nettverket kan fungere normalt. Etter at feilen er eliminert blir de frakoblede segmentene automatisk tilbakekoblet til nettverket.

Avhengig av repeatertypen blir CAN-linjer beskyttet mot hverandre, og mot strømforsyning opptil 4kV. I tillegg gir den innebygde CAN-busschoken beskyttelse mot signaltopper, og eliminerer antistøy-kretsen effekten fra EMI, slik som kraftig støy på CAN-bussen.

Bredt utvalg av bruksområder
«IXXAT CAN-repeaterne er basert på utprøvd teknologi og vi føler at det nå er på tide å tilby disse til resten av det internasjonale markedet,» kommenterte Thomas Waggershauser, produkt markedsføringsdirektør for IXXAR solutions ved HMS. «IXXAT CAN-repeatere har hjulpet brukere med å utvide sin topologi og forbedre robustheten til CAN-nettverk siden 1992, da IXXAT presenterte verdens første CAN-repeater. Bruksområdene varierer fra kunder som vil redusere lengden på sin CAN-kabling, til brukere som trenger å galvanisk isolere CAN-linjer, og gjenoppbygge CAN-signaler. Et vanlig eksempel er vindturbiner med fiberoptisk kabling på bladene. CAN-repeaterne brukes for isolering i tilfelle lynnedslag, og for å friske opp signalene. CAN-repeatere er et fantastisk verktøy for enhver systemintegrator eller maskinbygger som arbeider med CAN, siden de tilbyr betraktelig redusert kabelkompleksitet og forbedrer systempåliteligheten.»

IXXAT CAN-repeaterne kommer i flere forskjellige varianter, både for kopper og fiberoptisk kabling.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne