www.engineering-norge.com
HMS Industrial Networks AB

Industrinettverksandeler i henhold til HMS

PROFIBUS forblir det mest brukte industrinettverket globalt, men flere nettverk nærmer seg. PROFINET og EtherNet/IP konkurrerer om førsteplass blant industrinettverkene og ingen nettverkskonsolidering er i sikte. Dette er noen av konklusjonene fra HMS Industrial Networks i deres presentasjon av hvordan de ser for seg industrinettverksmarkedet i 2015.

Industrinettverksandeler i henhold til HMS
HMS Industrial Networks er en uavhengig leverandør av produkter og tjenester for industrikommunikasjon. Deres produkter gjør det mulig for industrielle enheter å koble til forskjellige industrinettverk, HMS har derfor en omfattende innsikt i industrinettverksmarkedet. Her er noen av trendene som de ser innenfor industriell kommunikasjon akkurat nå.

Både feltbuss- og industrielle Ethernet-nettverk øker, men Ethernet øker raskere
Hvis vi ser på nyinstallerte noder innenfor fabrikkautomasjon globalt så er feltbusser fremdeles den mest brukte nettverkstypen med 66 % av markedsandelen. En interessant fakta er at HMS ser at feltbusser fremdeles vokser med omtrent 7 % per år. De største grunnene til feltbuss-veksten er enkelthet, tradisjon og pålitelighet. Den dominerende feltbussen er PROFIBUS (18 % av det totale verdensmarkedet inkludert industrielt Ethernet) etterfulgt av Modbus (7 %), DeviceNet (6 %) og CC-Link (6 %).

Industrielle Ethernet-nettverk utgjør 34 % av markedet og øker raskere enn feltbusser ( 17 % per år), men HMS konkluderer med at det vil ta ganske lang tid før industrielt Ethernet blir større enn feltbusser. De største grunnene til Ethernet-vekst er høyere ytelse og kontornettverksintegrering. PROFINET og EtherNet/IP er de to største Ethernet-nettverkene med 8 % av den totale markedsandelen hver. Oppfølgerne er EtherCAT, Modbus-TCP og POWERLINK.

Regionale variasjoner
I Europa og Midtøsten (EMEA), er PROFIBUS det dominerende nettverket mens PROFINET har vokser raskest. Oppfølgerne er Modbus og EtherCAT.

Markedet i USA er dominert av CIP-nettverk hvor EtherNet/IP overtar DeviceNet med tanke på markedsandel. Oppfølgerne er PROFIBUS og EtherCAT. PROFINET får videre en økt markedsandel og Modbus er fremdeles populær.

I Asia er det ingen nettverk som skiller seg ut som markedsleder, men PROFIBUS, DeviceNet og Modbus brukes i stor utstrekning. CC-Link dominerer i Japan, og EtherCAT er også i vekst.

Stadig flere enheter blir tilkoblet
«Med mer enn 25 års erfaring innenfor industrinettverk har vi en veldig god innsikt i industrinettverksmarkedet,» sier Anders Hansson, markedsføringsdirektør ved HMS Industrial Networks. «Tallene som vi presenterer er basert på innsikt fra våre industrikolleger, våre egne salgsstatistikker og generelt inntrykk av markedet. Totalt sett så ser vi en overgang mot industrielt Ethernet, men migrasjonen til industrielt Ethernet tar lengre tid enn først forventet. Vi får fremdeles mange forespørsler om tilkobling til både feltbuss og industrielt Ethernet.»

Hansson fortsetter: «Det som er fullstendig tydelig er allikevel at nettverksmarkedet forblir oppdelt og at industrielle enheter blir mer og mer tilkoblet. Dette fremheves av trender slik som Tingenes Internett og Industry 4.0. Med vårt langtids motto «Connecting Devices» er HMS velegnet til å møte disse trendene.»
Industrinettverksandeler i henhold til HMS

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne